9e editie van le Voyage à Nantes

Written by Sylvie Chantal juni 2, 2020 0 comment

Save the date! De 9e editie van Le Voyage à Nantes verplaatst naar 8 augustus tot en met 27 september 2020.

Een route van 12 kilometer langs meer dan vijftig kunstwerken die door een groene lijn op het wegdek met elkaar verbonden zijn: Le Voyage à Nantes is al sinds 2012 tekenend voor de stad. Maar rechtlijnig is Nantes zeker niet! Elke zomer wordt het parcours verrijkt met nieuwe kunstwerken en valt er op de route van alles te beleven.

Le Voyage à Nantes is een ‘reis’ die je het hele jaar door kunt maken. Hoe? Door de groene lijn op het wegdek door de stad te volgen. De lijn voert je langs kunstwerken en bijzonder historisch erfgoed. Van niet te missen highlights tot minder bekende bezienswaardigheden, van historische straatjes tot hedendaagse architectuur, en van geweldige uitzichten over de stad tot spectaculaire zonsondergangen boven het Estuarium. In de zomer telt de route zo’n veertig extra locaties met nieuwe kunstwerken, tijdelijke installaties en optredens om de schoonheid van Nantes weer opnieuw te ontdekken.

 

 

Editie van 2020 uitgesteld

 

Vanwege de actuele maatregelen in Frankrijk met betrekking tot COVID-19 vindt de editie van 2020 van de Voyage à Nantes dit jaar plaats van 8 augustus tot en met 27 september 2020.

De route van Le Voyage wordt verrijkt met nieuwe kunstwerken. Zo onthullen Martine Feipel en Jean Bechameil Les Brutalistes, een aantal beeldhouwwerken van keramiek en beton voorzien van ovens, met de bedoeling om de bewoners te verbinden door de praktijk van koken op houtvuur. En de kunstenaar Evor zal een enorme pijnboom van wel 20 meter hoog planten op de westelijke punt van het Île de Nantes.

Mrzyk & Moriceau presenteren Nantes Ici Nantes, een poëtische film als eerbetoon aan het erfgoed van Nantes in al haar facetten.

 

INVENDUS — BOTTES, 2020, LILIAN BOURGEAT, le Potager de la Cantine du Voyage, le Voyage à Nantes © Philippe Piron / LVAN

 

Daarnaast verschijnen er in de gehele stad tijdelijke kunstwerken, waaronder Rideau (gordijn) van Stéphane Thidet, een indrukwekkende waterval vanaf het Théâtre Graslin. Op de rivier de Erdre drijft straks een hemelbed van Vincent Olinet en in de stadsmoestuin van de Cantine du Voyage verschijnt een paar plastic reuzenlaarzen van kunstenaar Lilian Bourgeat. Een bijzonder gezicht!

Ook nieuw tijdens de 9e editie is dat een aantal parfummakers gevraagd is om een eigen geur voor de Voyage à Nantes te maken.

Een programma dat alle zintuigen aanspreekt dus!

 

Meer informatie Le Voyage à Nantes

BP 92 211 – 44022 Nantes Cedex 1
Bureaux : 1/3 rue Crucy – 44000 Nantes – Tel : + 00 33 (0)2 72 65 30 17