Calais Côte d’Opale, een aanrader voor korte verblijven in elk seizoenen

Written by Sylvie Chantal oktober 21, 2021 0 comment

De belangrijkste bezienswaardigheden van Calais – Côte d’Opale zijn het stadhuis, dat een van de mooiste van Frankrijk is, en het vakmanschap in de productie van kant, dat je kunt ontdekken in de Cité de la Dentelle et de la Mode.

 

Calais statue six bourgeois hôtel de ville@Calais Côte d’Opale

 

Zijn ligging vlak bij de grens maakt het een ideale bestemming voor een kort verblijf of een uitstapje. Talrijke liefhebbers van de zee en frisse lucht houden van het prachtige landschap van Cap Blanc Nez doorheen elk seizoen. Op een tiental minuten van Calais vormen deze kliffen als het ware een balkon over het Kanaal met uitzicht op het Nauw van Calais. Bij helder weer kun je zelfs de Engelse kust zien. De ‘Blanc Nez’, die deel uitmaakt van het natuurgebied ‘Grand Site des Deux Caps’, is erg geliefd bij wandelaars en wandelaars.

 

Cap Blanc Nez @Office de tourisme Calais Côte d’Opale

 

Nieuw in Calais – Côte d’Opale is de draak op de strandboulevard van Calais. De gondel op de rug van deze reusachtige machine van staal en hout biedt plaats voor bezoekers die een ritje willen maken. Zoals alle creaties bedacht door François Delarozière (zoals de olifant van Nantes en de minotaurus van Toulouse) is de Draak van Calais zeer expressief: hij spuwt rook, vuur, water, maakt geluid enz.

 

 

Hij is nu al een van de belangrijkste attracties aan de Opaalkust, toch is hij niet enkel voor toeristen bedoeld. Het mechanische dier is deel van een cultureel project voor stadskunst: aan het einde van het decennium zullen er 10 machines zijn in verschillende wijken van Calais!

De draak heeft zijn plaats gevonden op een gerenoveerde boulevard die het strand van Calais voortaan de uitstraling geeft van een kustplaats voor alle generaties.

 

Contact :

Office de Tourisme Calais Côte d’Opale

www.calais-cotedopale.com

François Lurette – Chargé de Promotion

promotion@calais-cotedopale.com