Château Lafaurie Peyraguey, een charmante tussenstop in de wijngaarden van Bordeaux

Written by Sylvie Chantal september 5, 2019 0 comment

Opening van vijfsterrenhotel en restaurant Lalique met Michelinster in het Château Lafaurie-Peyraguey in de wijngaarden van Bordeaux.

Het Maison Lalique, een van de parels van de Franse kristalvervaardiging en een internationaal icoon van de levenskunst, is gevestigd in het hart van de wijngaarden van Bordeaux.

Ter gelegenheid van het 400-jarige bestaan van Château Lafaurie-Peyraguey opent het nieuwe hotel-restaurant Lalique zijn deuren. Op deze plek komen vier werelden samen: wijn, kristal, gastronomie en gastvrijheid.

Het prestigieuze hotel telt drie suites en tien kamers, met houten nissen en kleuren die doen denken aan de polychromie van de wijn.

Er werd vier jaar gewerkt om deze site te verfraaien en om te toveren tot een haven van rust voor gasten op zoek naar discretie. Een charmante tussenstop waar u kunt verdwalen in de wijngaarden…

 

In het hart van het gebouw is er een restaurant met een capaciteit van 40 personen, een ode aan verfijnde gastronomie. Het plafond is versierd met honderdtwintig Champs-Elyséesbladeren in glanzend kristal en ook de andere iconische werken van het Maison Lalique weerspiegelen de grandeur.

Het restaurant bestaat uit een eerste gezellige zaal met zacht licht en een moderne uitbreiding die zich perfect integreert in het landschap van de wijngaarden dankzij een prachtige glazen wand.

 

Er worden culturele, oenologische en sportieve activiteiten aangeboden aan de gasten:

  • een bezoek aan wijngaarden zoals het emblematische Châtea d’Yquem met zijn Cru Classé Supérieur,
  • excursies naar de vele historische sites rond het domein, zoals de kathedraal van Bazas of het kasteel van Roquetaillade,
  • golf – kanotochten.

 

 

praktische info en contact: 

Het restaurant is geopend van donderdag tot maandag.

Oenologische activiteiten: elke dag van 10 tot 18 uur 

Château Lafaurie Peyraguey

Lieu-dit Peyraguey – 33210 Bommes

Tél : 0033 5 24 22 80 11

info@lafauriepeyragueylalique.com