De heropening van nationale monumenten

Written by Kris mei 30, 2021 0 comment

Het Centrum voor Nationale Monumenten kondigt de heropening aan van de monumenten vanaf 19 mei. De plannen voor herneming van de activiteiten werden goedgekeurd en laten toe om in alle veiligheid opnieuw bezoekers te kunnen ontvangen. Tegelijk betekent dit het startschot van een rijke culturele zomer met heel wat activiteiten.

 

Een reeks nieuwigheden en een uitgebreid zomerprogramma.

 

photos-verrierereghda-nicolastrouillard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het zomerseizoen wordt meteen goed ingezet met heel wat fantastische tentoonstellingen en de opening van verschillende nieuwe sites of tentoonstellingsruimtes.

Zo zal na een periode van restauraties en herinrichting in juni dit jaar het Hotel de la Marine openen. Eindelijk zullen bezoekers het erfgoed van het Hotel kunnen bezoeken. Zij zullen op de Place de la Concorde in Parijs het architecturaal pareltje uit de 18de eeuw kunnen bewonderen.

Liefhebber van de geschiedenis van de Verenigde Staten? Wel, dan kan je vanaf juli de gevechten tussen de Indianen en het staatsleger van de Verenigde Staten van Amerika herbeleven in Mont-Dauphin. Een verzameling van 35 beeldhouwwerken van de kunstenaar Ousmane Sow zullen gedurende 10 jaar hier een plekje krijgen.

Maar het lijstje stopt niet hier. In het kasteel van Carrouges worden nieuwe delen geopened gewijd aan de jacht. Het Parc du Château de Maisons zal heropenen na een periode van rennovaties die aanving in september 2019 en ga zo maar verder.

De mogelijkheden zijn talrijk. Voeg hier nog 21 nieuwe tentoonstellingen en 6 theaters en shows aan toe en je weet dat deze zomer op cultuur vlak alvast heel wat te beleven zal zijn in Frankrijk.

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Bekijk dan hier het hele zomerprogramma.