De Isère, niets dan natuur

Written by Sylvie Chantal juni 11, 2021 0 comment

De natuur en het alpenlandschap vormen meer dan 50% van de aantrekkingskracht van Isère en maken het een perfecte plek om te herbronnen. Isère heeft één nationaal natuurpark, Les Ecrins in het Massif de l’Oisans, en twee regionale natuurparken, de Vercors en de Chartreuse.

 

Ontdek de video

 

** Ongerepte natuur in het regionale natuurpark van de Vercors **

Het regionale natuurpark van de Vercors

De Hauts Plateaux van het massief van de Vercors met hun panoramische routes die uitkijken over het grootste natuurreservaat van Europees Frankrijk zijn een echte verademing. Tussen de hoge witte kliffen slingeren min of meer ruige wegen en routes. Dit park werd opgericht in 1970, op een hoogte tussen 180 en 2.453 m. Deze uitzonderlijke omgeving herbergt unieke fauna en flora, meer dan 80 plantensoorten en 65 zoogdiersoorten zijn beschermd.

Het regionale natuurpark van de Vercors is ook een levendig oord en een aangename woon- en werkruimte. Het telt 85 gemeenten en 53.000 inwoners. Een van de doelstellingen van het park is om een actieve economie te behouden en tegelijk tot harmonie tussen mens en omgeving te komen.

De Vercors is een zeer geliefde en natuurrijke vakantiebestemming en biedt het hele jaar door een brede waaier aan outdooractiviteiten zoals fietsen, wandelen, golfen of skiën (alpine- of noords skiën).

De Vercors is bereikbaar per bus, fiets of auto en ligt op slechts 19 km van Grenoble

 

© PNR_VERCORS

Het regionale natturpark van de Vercors

 

De Ronde van de Vercors

Vrije zevendaagse tocht om de Vercors te ontdekken, een waar wandelparadijs. Met een gemiddelde hoogte tussen 700 m en 1.400 m is het er niet te warm of te koud, je voelt je goed. De rondreis wordt aangeboden door Grand Angle, een bureau dat wordt gerund door een familie die gepassioneerd is door de natuur!

 

© Vercors Urope

De Ronde van de Vercors

 

 

** Grenoble, hoofdstad van de Alpen en Europese Groene Hoofdstad 2022 **

 

Grenoble, gelegen in het hart van de Alpen, is omringd door bergen en werd verkozen tot Europese Groene Hoofdstad 2022. Deze innovatieve en culturele stad vormt ook een echt uitvalsbasis om de omringende natuur te ontdekken en het hele jaar door te genieten van de vele outdooractiviteiten.

Grenoble-Alpes Métropole heeft een unieke natuurlijke omgeving, de bergen omarmen de stad. Ze wordt omring door drie bergmassieven met elk hun landschappen, tradities en geschiedenis. Vercors, Chartreuse en Belledonne zijn natuurlijke ontspanningsruimtes aan de rand van de stad. Vlakbij vind je de Écrins met zijn mythische bergtoppen en zijn alpentraditie. Grenoble is ook een wetenschappelijke stad bij uitstek, die in 2014 het FrenchTech-label kreeg omwille van zijn dynamiek op het gebied van informatica en software. Sociale, wetenschappelijke en digitale innovatie zat altijd al in het DNA van de regio!

 

 

Téléphérique de Grenoble Bastille © P-Jayet

Ontdek Grenoble 

 

 

** Heropening van de Petit Train de la Mure **

Na de sluiting in 2010 hervat de toeristische trein van La Mure zijn activiteiten in juni 2021. Het is een van de mooiste toeristische treinen van Europa, een rit van 40 minuten tussen meren en bergen in gerestaureerde wagons. Het is ook de eerste elektrische trein ter wereld.

 

Train de la Mure

Ontdek le Petit Train de la Mure

 

Contact :

Isère Attractivité

Anne Fraysse – Business developer

Tel : +33 6 37 29 70 20

anne.fraysse@isere-attractivite.com