De zuidelijke Alpen zijn aanwezig op de BTEXPO!

Written by Sylvie Chantal november 8, 2021 0 comment

 

Atout France stelt je graag voor aan zes bestemmingen in de Zuidelijke Alpen in de zalen van Btexpo, op 15/11 in Nijvel en op 16/11 in Gent.

Kom allemaal langs en ontdek het aanbod en de diensten die deze zes Franse reisorganisaties in petto hebben voor de zomer en de winter. Tijdens de bijeenkomst zal je kunnen genieten van lokale specialiteiten! -> Reserveer nu je badge.

© Van Rijn R.

 

Alpes du Sud – Agence de Développement des Hautes Alpes & CRT Provence-Alpes-Côte d’Azur

 
Onze Zuidelijke Alpen liggen het hele jaar door en elk seizoen op jou te wachten! Je vindt er verblijven in verschillende thema’s. In de winter vinden er tal van sneeuwactiviteiten plaats, zoals skiën, Noords skiën, tochten met de hondenslee, sneeuwschoenwandelingen, sleeën enzovoort. En in de zomer is er een breed aanbod aan outdooractiviteiten: wandelingen, fietstochten, watersport, luchtsport en ontdekkingsparcours langs de Route des Grandes Alpes, de Route Napoléon, UNESCO-werelderfgoed, de uitgestrekte gebieden bij de Col d’Izoard, de Col de la Bonnette, de Col du Galibier, het Lac de Serre-Ponçon en de natuurparken van Les Ecrins, Queyras, de Baronnies en Mercantour. Op weg van de Alpes-Maritimes naar de Alpes-de-Haute-Provence en de Hautes-Alpes zal je adembenemende landschappen tegenkomen en kunnen genieten van de unieke lichtinval die onze Alpen zo puur en verscholen houdt.
 

© Studio Berthier

 

Alpes du Sud – Stations de ski du Val d’Allos (Val d’Allos ski resorts)

 
De skigebieden van Val d’Allos zijn bereikbaar vanuit de luchthavens van Nice (2 uur) en Marseille (3 uur). Er zijn twee wintersportgebieden in Val d’Allos: ** Val d’Allos – Le Seignus (50 kilometer pistes op verschillende hoogtes, van 1.500 meter tot 2.500 meter hoog, een skigebied dat met een kabellift verbonden is met het traditionele bergdorpje Allos) ** En Val d’Allos – La Foux/Espace Lumière (180 kilometer pistes op verschillende hoogtes, van 1.800 meter tot 2.600 meter hoog, een skigebied dat aansluit op Pra Loup). Met in totaal 250 kilometer pistes is Val d’Allos een van de grootste skigebieden in de Zuidelijke Alpen. Je vindt er een breed aanbod aan accommodaties (hotels en vakantiehuisjes) en tal van leuke activiteiten voor vakantiegangers. Kom naar onze stand om samen de verkoopmogelijkheden te bespreken.

 

© OT Val-dAllos-R.Palomba

 

Alpes du Sud – Station des Orres

 
Les Orres is een skigebied in de Zuidelijke Alpen, in het departement Hautes-Alpes. In de winter word je er ontvangen in een bijzondere natuurlijke setting. Dit skigebied ligt 2.720 meter boven het Lac de Serre-Ponçon. Aan de ene kant heb je een prachtig uitzicht over het nationaal park Les Ecrins, en aan de andere kant zie je de Col du Parpaillon. Volg de pistes door lorkenbossen en geniet van de zuidelijke alpenzon. Het gebied is georiënteerd op het noordwesten voor meer sneeuwval. De sneeuwhoogte is typisch voor hoge Alpengebieden en wordt in stand gehouden door sneeuwkanonnen. Bovendien heeft Les Orres een zuidelijk klimaat. Het skigebied heeft tal van voordelen: grote hoogteverschillen, brede pistes, heuvels en hellingen, een omvangrijk snowpark, zones voor beginners. Op deze pistes zal iedereen zijn gading en zijn weg vinden. De beste periodes in de winter: * * * *

  • Het openingsweekend van 11 en 12 december,
  • De CARNAVALSWEEK van 26 februari tot 4 maart,
  • De Mini-Kidsweek van 12 tot 18 maart,
  • De onbeperkte multi-activiteitenpas “Passep’Orres”, verkrijgbaar van 12 maart tot maandag 18 april.

Bekijk onze filmpjes op ons YouTube-kanaal. Youtube.


 

Alpes du Sud – Puy Saint Vincent Domaine skiable

 
Hautes-Alpes/Frankrijk – 1.400 tot 2.700 meter
De pluspunten van dit skigebied
Skidorp in de buurt van het nationaal park van het hooggebergte Les Ecrins
Familiale sfeer in de warmte van de zuidelijke alpenzon en tussen de bomen van het omringende lorkenbos.
Gemiddeld 4,30 meter natuurlijke sneeuw en accommodaties vlak aan de pistes op elke hoogte.

Neem contact met ons op via onze website en bekijk onze filmpjes op Youtube !


 

Alpes du Sud – Varstour

 
Vars in Forêt Blanche ligt midden in de Hautes-Alpes en heeft haar internationale bekendheid te danken aan de unieke evenementen die er worden georganiseerd: speedskiën, freeriden en freestyleskiën. Alle concepten zijn speciaal ontworpen voor de skipistes in Vars. Het skigebied Forêt Blanche (1.650 tot 2.750 meter): 116 pistes, 185 kilometer pistes. Forêt Blanche bestaat uit twee skigebieden: Vars en Risoul. In zijn geheel is het een van de grootste verbonden skigebieden in de Zuidelijke Alpen. Het skisportgebied biedt een panoramisch uitzicht van 360° op Queyras, Les Ecrins, de Ubaye en de Mont Blanc. De pistes liggen op verschillende hoogtes in een bosrijke omgeving, waardoor kinderen al vanaf hun eerste ster het Forêt Blanche kunnen doorkruisen. Sportievelingen kunnen ook de diepe sneeuw in gaan op 10 zwarte pistes en in lawinegangen die je op minder dan een uur kunt bereiken met een mechanische skilift naar de bergkammen van Eyssina en de Chabrières met een hellingsgraad van 30 tot 50%. En laten we ook zeker de speedskipistes en de snowparks niet vergeten. Die laatste zijn voor iedereen toegankelijk.

  • 185 kilometer pistes over een oppervlakte van 540 hectaren,
  • 7 freestyle-snowparks,
  • 1 speedskipiste,
  • 6 vakantiehuisjes,
  • 12 hotels**/***/****,
  • 600 onafhankelijke slaapplaatsen en appartementen, gîtes en vakantiecentra.

 

Reserveer je badge voor de Btexpo in Gent op 16/11 en/of in Nijvel op 15/11