Ontdekkingen in de Bourgogne-Franche-Comté

Written by Sylvie Chantal september 5, 2019 0 comment

Kunstliefhebbers komen zeker aan hun trekken!  

 

De opening na renovatie van de twee Musea voor Schone Kunsten in Dijon en Besançon (met de oudste openbare collectie in Frankrijk) geeft bezoekers de kans om de rijke collecties en een waaier aan werken van de oudheid tot de hedendaagse kunst te ontdekken of herontdekken in het historische hart van deze twee steden in de Bourgogne-Franche-Comté.

In Dijon begint het Museum voor Schone Kunsten, na twee renovatieperiodes die samen zo’n tien jaar duurden, een nieuw leven. Het museum is gevestigd in het paleis van de hertogen van Bourgondië in een autovrije kunstenaarswijk. Met objecten uit acht opeenvolgende tijdperken en twintig eeuwen geschiedenis, van Egyptische sarcofagen tot hedendaagse kunst, van de graftombes van de hertogen tot decoratieve kunst en tekeningen en beeldhouwwerken, onthult het zijn metamorfose. Een modern, gratis en levendig museum met een chique souvenirwinkel, een brasserie en een verrassend buitenshuis programma in samenwerking met toonaangevende locaties uit de hedendaagse kunst. Alle kunstvormen zijn vertegenwoordigd met bijna 130.000 bewaarde kunstwerken!

 

In Besançon opende een jong en modern Museum voor Schone Kunsten en Archeologie zijn deuren. Tal van grafische meesterwerken en kunsten, die tot voor kort niet toegankelijk waren, worden nu tentoongesteld voor het grote publiek. Het vernieuwde, lichtrijke gebouw, ontworpen door architect Adelfo Scaranello, toont van buitenaf een glimp van het interieur. Zo kan iedereen vanaf de straat de kunstwerken langs de galerijen bewonderen als voorsmaakje van een veelbelovend bezoek.

Musée des Beaux-Arts de Dijon

Musée des Beaux-Arts et d’Archéologie de Besançon 

 

Domaine des Prés Verts: een viersterrentussenstop

Op weg van België naar Zuid-Frankrijk is een stop aan het Domaine des Prés Verts noodzakelijk.

Een deugddoende tussenstop waar u in alle rust kunt genieten van een viersterrencomplex met luxehutten die een eigen bubbelbad hebben of in een suite in het middeleeuwse dorp Châteauneuf (benoemd tot ‘mooiste dorp van Frankrijk’).

Een winkel met streekproducten in Châteauneuf maakt het aanbod compleet!

Domaine des Prés Verts

 

Contact :

Bourgogne-Franche-Comté Tourisme

Tel : 0033 3 81 25 08 03

Mme Cécile Ambacher  : c.ambacher@bfctourisme.com