Drie verrukkelijke tussenstops in Bourgondië

Written by Sylvie Chantal juni 9, 2021 0 comment

Als er één streek is waar je meteen het water van in de mond krijgt, dan moet dat wel Bourgondië zijn. Een vruchtbare bodem, chefs vol inspiratie, gepassioneerde kaasmakers en producenten van andere streekproducten, geëngageerde wijnbouwers … In Bourgondië vind je op de hoek van elke straat een heerlijk adresje. Goed tafelen is hier een kunst.

Verdwaal op een Bourgondisch wijndomein

Midden in de climats van de wijnstreek Bourgogne, die werd benoemd tot UNESCO-werelderfgoed, ligt het Rion-domein in Vosne-Romanée. Hier kun je jezelf laten onderdompelen in het vak van de wijnbouwer. Deze wijnboerderij opent haar deuren voor seizoensarbeiders op de wijngaard van de Côte de Nuits en onthult alle geheimen van de beroemde bourgognewijnen … Aan het einde van het bezoek kun je in de wijnkelders van het domein voortreffelijke wijnen gaan proeven met enkele streekproducten ter afwisseling. De familie Rion kweekt trouwens zelf ook een luxeproduct: truffels!

Het Rion-domein ligt vlak bij Nuits-Saint-Georges en heeft ook zes studio-appartementen: de Vign’apparts.

Ontdek het Rion-domein

Visite vignoble @ Domaine Rion

 

 

Een origineel wijnconcept: Hameau Duboeuf

 

Hameau Duboeuf is het eerste themapark over wijn in Europa. Het ligt in een oud station op de Route du Sud de la France in Romanèche-Thorins. Dankzij de ludieke sfeer is het park geschikt voor wijnliefhebbers en -kenners, maar ook voor jongere bezoekers.

Hameau Duboeuf is zowel een attractiepark als een bezoekerscentrum en bezit een collectie van 3.000 voorwerpen over de meer dan 2.000 jaar oude geschiedenis van wijn.

Op het programma: Immersieve activiteiten, 3D-films, een Escape Game en niet te vergeten de ciné’Up, een fantastische ervaring aan boord van een geanimeerde luchtballon die over de Beaujolais- en de Mâconnais-wijngaarden vliegt.

Als afsluiter van deze mooie reis raden we je aan om lekker te gaan eten in het Château de Besseuil tussen de wijngaarden.

Ontdek het Hameau Duboeuf

 

Salle dégustation @ Hameau Duboeuf

 

Fietsen en kaas proeven langs het Bourgondisch Kanaal

Voor natuurliefhebbers, erfgoedfanaten en levensgenieters is de ‘Fiets en Kaas’-route de perfecte combinatie tussen fietsen en tafelen om een deel van de Yonne te verkennen! Het parcours is 22 kilometer lang en bevat geen moeilijke stukken. Het loopt van Brienon-Sur-Armançon naar Flogny-la-Chapelle langs het Bourgondisch Kanaal. Onderweg vind je tal van lekkere tussenstops en gastronomische activiteiten. Fiets rustig op je gemak langs de mooiste plekjes in de meest noordelijke uithoek van Bourgondië.

Om in schoonheid af te ronden bevelen we je warm aan om te overnachten in het Logis-hotel Relais Saint Vincent in Ligny-le-Châtel.

Ontdek Fiets en Kaas-route

 

Vélo & fromages @ Yonne Tourisme

 

Contact:

Bourgondie Toerisme

Marie-Hélène Vernerey

Tel: 0033 (0)6 32 03 74 76
mh.vernerey@bfctourisme.com