Het domein van Chantilly heropent zijn privéappartementen

Written by Sylvie Chantal mei 3, 2019 0 comment

Het domein van Chantilly strekt zich uit over 7 800 hectare middenin een van de grootste bossen rondom Parijs. Het domein bestaat uit het kasteel, dat het Condémuseum bevat, het park, de tuinen en de grote paardenstallen met paardenmuseum.

Na werkzaamheden die net geen twee jaar duurden, werden de privéappartementen van de hertog en hertogin van Aumale opnieuw opengesteld.

Deze appartementen liggen in het oudste deel van het kasteel van Chantilly, in het Petit Château Renaissance, en werden in 1557-1558 gebouwd door architect Jean Bullant en tussen 1845 en 1847 ingericht en gedecoreerd door Eugène Lami.

De acht zalen en het meubilair dat erin staat ondergingen nog maar net ingrijpende restauratiewerken. De privéappartementen behoren tot de historisch en emotioneel zwaarst beladen ruimtes in het kasteel van Chantilly.

Een uniek en zo goed als ongerept geheel

De appartementen, die praktisch onaangeroerd zijn gebleven na het overlijden van de hertog van Aumale, werden in 1993 opengesteld voor rondleidingen. Hoewel er sedertdien wel wat herstellingen gebeurden, waren grootschalige restauratiewerken noodzakelijk om het geheel, uniek in Frankrijk, helemaal in ere te herstellen.

Voor bezoekers is dit een buitengewone gelegenheid om zich onder te dompelen in de pracht en praal van de Julimonarchie, die in Frankrijk alleen ongeschonden te zien is in de prinselijke appartementen in het kasteel van Chantilly.

Omdat ze zo groot zijn en kostbare collecties herbergen, zijn de privéappartementen enkel toegankelijk tijdens rondleidingen.

Tarieven:

Basistarief: 17 euro (kasteel, park, Grote Stallen, tijdelijke tentoonstellingen) + 5 euro (rondleiding privéappartementen)

Verlaagd tarief: 13,5 euro (kasteel, park, Grote Stallen, tijdelijke tentoonstellingen) + 5 euro (rondleiding privéappartementen)

Openingsuren:
• Laagseizoen: 11 u, 15 u, 16 u (en 15.30 u alleen in weekends en op feestdagen)
• Hoogseizoen: 11 u, 15 u, 16 u, 17 u (15.30 u en 16.30 u alleen in weekends en op feestdagen)

Duur: 45 minuten

Het domein van Chantilly beschikt over grote ruimtes, verwelkomt mensen op een professionele manier en heeft voordeeltarieven om grote groepen te onthalen.

 

Contact

Domaine de Chantilly

7 rue du Connétable

60500 Chantilly – France

Tel. : 03 44 27 31 55

Marie-Alix Vaccaro – marie-alix.vaccaro@domainedechantilly.com

Informatie op http://www.domainedechantilly.com/en/