“Het laatste avondmaal van Leonardo da Vinci voor Frans 1” in het Clos Lucé

Written by Sylvie Chantal mei 3, 2019 0 comment

Vijfhonderd jaar na Leonardo da Vinci’s overlijden stelt het Clos Lucé in de Loirevallei, waar het Italiaanse genie aan het einde van zijn leven woonde, een meesterlijk tapijt tentoon dat geïnspireerd is op zijn beroemde fresco “Het laatste avondmaal”.

Een unieke gelegenheid om het wandkleed te bewonderen buiten het Vaticaan, waar het sinds de 16e eeuw onafgebroken heeft gehangen.

Het pronkstuk in zijde en goud heeft monumentale afmetingen (6,5 m hoog en 9 m lang). Het werd in Vlaanderen geweven in opdracht van Frans I en door de vorst aangeboden aan paus Clemens VII ter gelegenheid van het huwelijk van prins Hendrik II en een nicht van de paus, Catharina de’ Medici. Die laatste, geboren in 1519, staat ook centraal tijdens de feestelijkheden in 2019 rond “500 ans de Renaissance” in Val de Loire.

 

Het kolossale werk getuigt van de bewondering die de Franse koningen koesterden voor Leonardo da Vinci en wordt vergezeld door een dertigtal werken uit diverse musea en uit de Clos Lucé-collectie.

Om in de wereld van het Italiaanse genie te duiken is een bezoekje aan het Clos Lucé ideaal, waar hij verbleef van 1516 tot aan zijn dood in 1519.

In de tuin en het Leonardo Da Vincipark wandel je rond tussen zijn uitvindingen en werken, terwijl zijn kamer, atelier en studeerkamer de creatieve geheimen van de meester ontsluieren.

Toegangsprijs:
Volwassenen: € 5 / 7 – 18 jaar: € 1 / gratis voor kinderen jonger dan 7 jaar

Contact : 

Château du Clos Lucé – Parc Leonardo da Vinci
Rue du Clos Lucé 2
37400 Amboise

Meer informatie : http://vinci-closluce.com/en