Info Coronavirus COVID-19 : de situatie in Frankrijk (30/11)

Written by Sylvie Chantal december 1, 2020 0 comment

Informatie voor reisorganisatoren

 

Op 24 november heeft de president van Frankijk de progessieve versoepeling van de maatregelen aangekondigd die in voege waren sinds 30 oktober. De versoepeling zal in 3 stappen verlopen en zal uiteraard onderhevig zijn aan de evolutie van de gezondheidssituatie in Frankrijk.

Stap 1 : Vanaf 28 november

  • Fransen zullen zich vrijer kunnen verplaatsen met de mogelijkheid om wandelingen te maken in een cirkel van 20km rond hun woning en voor een maximale duur van 3u. Hiervoor hebben ze wel nog steeds een attest nodig.
  • Alle handelszaken (met uitzondering van restaurants) mogen opnieuw langer open (sluiting om 21u en mogelijkheid om ook op zondag te openen). Verschillende maatregelen (zoals minimum 8m² per klant) zullen nog steeds gelden.
  • Gebedshuizen mogen terug opstarten met een maximum van 30 personen.

Stap 2 : Vanaf 15 december :

Indien de gezondheidsdoelstellingen gehaald zijn (minder dan 500 bestemmingen per dag) dan zal op 15 december de lockdown beëindigd worden :

  • Geen attesten meer nodig voor verplaatsingen
  • Voor het bezoeken van de overzeese gebieden zal een negatieve PCR test gevraagd worden, afgenomen maximaal 72 uur voor vertrek. De Fransen zullen dan ook naar het buitenland mogen reizen op voorwaarde van het respecteren van de sanitaire maatregelen.
  • Een avondklok van 21u tot 7u zal wel nog bewaard worden met uitzondering van de feestdagen op 24 en 31 december. Bijzondere aanbevelingen zullen gecommuniceerd worden voor de eindejaarsfeesten.
  • Ook de cinemazalen, theaters en musea zullen kunnen heropenen mits naleven van de sanitaire maatregelen. Voorstellingen zullen wel moeten aflopen om 21u, bij de start van de avondklok. 

Stap 3 : Vanaf 20 januari :

  • Heropening van de restaurants met strikte sanitaire maatregelen. De bars en discotheken zullen nog even moeten wachten om opnieuw gasten te kunnen ontvangen.
  • De skistations zullen ook tijdens de kerstvakantie gasten kunnen ontvangen. De skiliften en andere installaties zullen echter gesloten blijven tot 20 januari 2021.

Ter herinnering

Ook op dit moment kunnen hotels gasten ontvangen. Enkel de restaurantruimte en de bar moeten gesloten blijven. Room service kan wel.

De jeugdherbergen, vakantiewoningen en vakantieparken net als de kampeerterreinen blijven tot nader order gesloten.

 

Lees hier de laatste informatie over de coronasituatie in Frankrijk en de (reis)adviezen van de Franse overheid: Gouvernement / Info Coronavirus (Lien externe)