MICE: Je evenement in Reims in het hart van de Champagnestreek

Written by Sylvie Chantal december 8, 2021 0 comment

@ Christophe MERTES – Champagne Connection

 

Champagne is een legendarische wijn uit een al even legendarische streek.

De parelende godendrank is overal ter wereld van de partij als er iets gevierd wordt, maar de Champagnestreek zelf is vaak minder bekend. Dit is nochtans de plek waar ooit zowat alle koningen van Frankrijk werden gekroond en waar zich de Notre-Dame de Reims en het Palais du Tau bevinden, het voormalige aartsbisschoppelijk paleis naast de kathedraal. Beide architecturale meesterwerken maken deel uit van het werelderfgoed van de Unesco.
Als museum over de kunst van de kathedraal en de kroning van de Franse koningen verwelkomt het Palais du Tau toeristen uit de hele wereld.

Via Champagne Connection kan het echter ook worden afgehuurd voor unieke evenementen op een magische locatie.

 

© Michel Jolyot Champagne-Connection

 

Het paleis baadt dan in een gouden licht, waardoor de monumentale standbeelden afkomstig uit de kathedraal tot leven lijken te komen en de verbeelding prikkelen.

De genodigden worden getrakteerd op een unieke wandeling vol gastronomische lekkernijen en verrassende ontdekkingen. Ze volgen een markiezin naar de schatkamer, genieten van verrukkelijke oesters voor het standbeeld van Eva, spelen tafelvoetbal voor een eeuwenoud wandtapijt en leren de vele nuances kennen van de ‘koning der wijnen en de wijn der koningen’ aan de diverse champagnebars. Daarna dalen ze af naar de ‘lage zaal’, waar de spitsbooggewelven prachtig verlicht zijn en hun een koninklijk festijn wacht.

© Michel Jolyot Champagne-Connection

 

Zin om die magische avond op een onvergetelijke manier te vereeuwigen?

Kies dan voor een photocall met onmiddellijke afdruk. De gasten beschikken over de meest uiteenlopende accessoires, zoals een koninklijke troon, maskers, kronen, scepters en 18e-eeuwse hoeden en kleding om hun ervaring vast te leggen. En natuurlijk eindigt de avond met een streepje muziek.

We organiseren een muzikaal casino en een dj nodigt de gasten uit op de dansvloer, tot diep in de nacht!

Contact

Laurence Bonnat
CHAMPAGNE CONNECTION
Info@champagne-connection.com
www.champagne-connection.com
6 rue Linguet
51100 REIMS
France
33 (0)3 26 87 89 19