Je glas heffen en aan tafel schuiven middenin de wijngaarden … je neemt toch een stukje Elzas mee naar huis?

Written by Sylvie Chantal juni 4, 2021 0 comment

Wie wordt aan tafel niet graag verrast met originele gerechten en allerlei smaken die je smaakpapillen in vervoering brengen? Zeker wanneer dit lekkers nog eens geserveerd wordt aan de voet van de wijngaarden is deze belevenis dubbel verrassend. Jouw tafel staat gedekt middenin de wijngaard die kan tellen als romantisch decor: de laatste zonnestralen strelen de wijnranken en de toppen van de Vogezen lijnen de horizon af. Voordat je aanschuift, loop je door de wijngaarden en wijnkelders om de passie te ervaren die de wijnboer aan je zijde drijft. En dan is het langverwachte moment aangebroken om jouw glas te heffen en een paar wijnjaren van dit gastvrije domein te proeven. Wat een show! 

 

Riquewihr 9987 @ Lez Broz – Visit Alsace

 

Laat je verleiden door typisch lekkers uit de Elzas tijdens een uitstekend diner vergezeld door diverse wijnen van het domein. Profiteer van het unieke moment om met deze gepassioneerde wijnbouwer over zijn vak en seizoensgebonden werk zoals snoeien, dieven en opbinden te praten. Een originele manier om in de wijnkunst ingewijd te worden en een onvergetelijk moment te beleven.   

De Elzas verwent fijnproevers en schotelt hen heerlijke streekaroma’s voor in authentieke specialiteiten. In alle eenvoud geniet je van de gezellige sfeer: deze ervaring is compleet. Een unieke reis die het beste van de Elzas laat zien.

Riquewihr – @ Quentin Gachon

 

De wereldberoemde wijnroute van de Elzas is een echte parel: 170 km lang reis je door het hart van een schitterende wijnstreek. In 2019 kreeg ze het label ‘Vignobles & Découvertes’. De wijnroute loopt langs 51 grands crus, 3 gecontroleerde oorsprongsbenamingen en tal van wijnevenementen.

Ontdek meer dan 60 activiteiten in de wijngaarden tijdens het Fascinant Week-end in de Elzas van 14 tot 17 oktober 2021. 

 


Contact:   

Alsace Destination Tourisme                                                                                                                                              

Website voor professionals

marie.herque@adt.alsace

Tel: 0033 3 89 20 10 50