Kerstmagie in de Elzas

Written by Sylvie Chantal augustus 19, 2021 0 comment

Een soepje van sterrenchefs proeven, in een betoverd bos wandelen of in de overheerlijke peperkoekwereld duiken:kom de magie van  kerst in de Elzas beleven.

Zodra de avond valt, gaan de lichtjes branden in steden en dorpen, parfumeren kruidige geuren de straten en zijn de marktkraampjes gevuld met lekkers … In de Elzas wordt Kerstmis in al zijn glorie gevierd vanaf eind november, zoals een levensecht kerstsprookje.

Van het noorden naar het zuiden kun je in de Elzas van kraampje naar kraampje kuieren op de kerstmarkten waar je met volle teugen de magie van de eindejaarsfeesten opsnuift. Je geeft je ogen de kost, proeft en maakt een praatje met de locals. Of het nu om authentieke, middeleeuwse of feeërieke kerstmarkten gaat, ze zetten stuk voor stuk ambachtelijke en streekproducten in de kijker. En wie geniet er niet graag van een lekkere glühwein (warme wijn)?

 

Mulhouse-Marché de Noël-23-49 © Lois Moreno – ADT

Geen kerstfeest zonder symbolen en tradities. Dé ster van het moment? De kerstboom! In Sélestat ontdek je zelfs de eerste schriftelijke vermelding van de kerstboom (1521), die dit jaar 500 jaar oud zal zijn. Om maar te zeggen hoe belangrijk dit symbool in de Elzas is. De grote kerstboom in Straatsburg is met zijn lengte van 30 meter trouwens een van de hoogste, natuurlijke, versierde kerstbomen in Europa!

 

Mulhouse-Marché de Noël-52 © Lois Moreno – ADT

 

Zin in romantiek, lekkers, creativiteit en belevenissen? Naast bekende blikvangers werden er voor kerst in de Elzas evenementen voor iedereen bedacht. De kalender met events zit tjokvol concerten, themabezoeken, workshops, ontmoetingen, unieke belevenissen … er is kerstsfeer voor iedereen!

 

 

Contact :

Alsace Destination Tourisme

Tel : +33 3 89 20 10 68

www.noel.alsace

info@adt.alsace