Nice Côte d’Azur, fietstoerisme voor iedereen!

Written by Sylvie Chantal maart 29, 2021 0 comment

© Franceauvert NiceOntdek je vakantiebestemming per fiets Nice Côte d’Azur ligt tussen de bergen en de zee. Je vindt er dus enorm diverse landschappen waar je verschillende sporten kunt uitoefenen, en fietsen is daar niet de minste van.
Of je nu een elektrisch fietser, een wegwielrenner of een mountainbiker bent, hier vind je fietswegen over het hele gebied en op alle niveaus. De stad heeft trouwens een waar ‘fietsplan’ opgesteld, waarmee ze meer dan 150 kilometer aan fietspaden hoopt aan te leggen in Nice.

Verschillende Franse gemeentes, waaronder Nice, dragen het label ‘Ville Vélotouristique’. Dat staat garant voor een goede ontvangst van fietsers, met aangepaste diensten en materiaal.

Ook de grote fietsevenementen, zoals de Ronde van Frankrijk en Parijs-Nice, en andere jaarlijkse competities, zoals de Transvésubienne en de Gravel Trophy, dragen bij tot dit imago. Het is dan ook logisch dat verschillende topsporters in dit gebied komen trainen.

In juni 2021 lanceert VTTae het traject Auron-Nice. Het parcours loopt langs de hoogste toppen van Mercantour en langs de kust. Het wordt in etappes gereden over 16 gemeentes, 261 kilometer (gemiddeld 40 kilometer per dag) en is toegankelijk voor het grote publiek.

Deze activiteit heeft iets weg van een trektocht, waarop je op je eigen tempo al het natuurschoon, de cultuur en het erfgoed van de streek kunt verkennen.

Meer informatie