Nieuwe gezondheidsmaatregelen van kracht sinds 5/04/2022

Written by Sylvie Chantal april 7, 2022 0 comment

 

REIZEN NAAR EN VANUIT FRANKRIJK

 

Reizen naar en vanuit Frankrijk zijn toegestaan volgens de voorwaarden die variëren afhankelijk van de gezondheidssituatie in de betreffende landen en de vaccinatie van de reizigers. Er is een indeling van de landen in 3 kleurcodes (groen, oranje, rood) gemaakt op basis van de gezondheidsindicatoren. Op dit moment zijn er alleen nog groene en oranje landen:

Une classification des pays en 2 catégories de couleurs

 

(1)  a. De in Frankrijk toegestane vaccins zijn de vaccins die zijn goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA): Pfizer, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield en Johnson & Johnson.

b. Het vaccinatiebewijs is alleen geldig als het volledige vaccinatieschema is afgerond, dat wil zeggen:

  • 7 dagen na de 2de injectie van een vaccin met 2 prikken (Pfizer, Moderna, AstraZeneca);
  • 28 dagen na de injectie van een vaccin met 1 prik (Johnson & Johnson);
  • 7 dagen na de injectie van een vaccin voor personen die al corona hebben gehad (slechts 1 prik nodig).

Sinds 1 februari 2022, geldt voor iedereen van 18 jaar en ouder dat er niet meer dan 9 maanden mag zitten tussen de één na laatste mRNA vaccinatie en de laatste dosis. Als de laatste vaccinatie 9 maanden of langer geleden is, geldt de vaccinatie niet meer voor de Coronapas.

c. Voor reizigers die het Sinopharm of Sinovac vaccin hebben geldt: – als compleet vaccinatie schema: moet een nieuwe dosis van een mNRA vaccin hebben gehad -als incompleet vaccinatie schema: moeten 2 dosissen van een mNRA vaccin hebben gehad met een tussentijd van 21 tot 49 dagen. Een week na de laatste vaccinatie is de vaccinatie geldig.

Voor reizigers die het Sputnik vaccin hebben geldt dat zij, ongeacht of ze een compleet of incompleet vaccinatie schema hebben, 2 dosissen van een mNRA vaccin moeten hebben gehad met een tussentijd van 21 tot 49 dagen. Een week na de laatste vaccinatie is de vaccinatie geldig

d. Als bewijs van volledige vaccinatie kan een digitaal COVID-certificaat van de EU worden gebruikt of een COVID-certificaat dat is afgegeven in een van de 33 landen en gebieden die zich bij het digitale COVID-certificaatsysteem van de EU hebben aangesloten op grond van gelijkwaardigheidsbesluiten van de EU: Albanië, Andorra, Armenië, Kaapverdië, El Salvador, Faroër eilanden, Georgië, Israël, IJsland, Libanon, Liechtenstein, Moldavië, Monaco, Montenegro, Marokko, Nieuw-Zeeland, Noord-Macedonië, Noorwegen, Panama, San Marino, Servië, Singapore, Zwitserland, Taiwan, Thailand, Tunesië, Togo, Turkije, Oekraïne, Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk, Uruguay en Vaticaanstad.

e. De voor gevaccineerde volwassenen geldende maatregelen gelden onder dezelfde voorwaarden ook voor begeleidende minderjarigen, ongeacht of zij gevaccineerd zijn of niet.

(2)Iedere persoon van 12 jaar en ouder die het Franse grondgebied binnenkomt en niet gevaccineerd is moet een negatieve PCR test niet ouder dan 72 uur of antigeentest niet ouder dan overleggen. NB: voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk zijn zelfafnametests die door de NHS worden verstrekt, niet toegestaan voor reizen. Indien de betrokkene afkomstig is uit een land geklasseerd als groen, kan hij ook een certificaat van genezing in de vorm van een Europese QR-code overleggen, dat wordt gedefinieerd als een positief resultaat van een PCR- of antigeentest die meer dan 11 dagen en minder dan 4 maanden tevoren is uitgevoerd.

(3) Een verklaring op erewoord van de reiziger dat hij/zij geen symptomen van Covid-19-infectie heeft en zich er niet van bewust is in de 14 dagen vóór de reis met een geval in contact te zijn geweest.

(4) Noodzakelijke reizen oranje landen: uitgezonderd zijn met name Franse onderdanen en hun partners, EU-burgers en hun partners die hun hoofdverblijfplaats in Frankrijk hebben of die via Frankrijk reizen om naar hun hoofdverblijfplaats te gaan, reizigers met een overstaptijd van minder dan 24 uur die in de internationale transitzone verblijven. Toerisme en vakantie in Frankrijk zijn geen dwingende redenen om naar Frankrijk te reizen.

(5) Indien de reiziger afkomstig is uit een land dat als oranje is ingedeeld en niet is gevaccineerd, kan hij of zij bij aankomst worden gescreend. Om de administratieve formaliteiten te vergemakkelijken, wordt hun verzocht het formulier in te vullen dat beschikbaar is op het volgende adres: passager.serveureos.org

 

TOEGANG TOT ACTIVITEITEN EN TOERISTISCHE TREKPLEISTERS

 

  1. De pass vaccinal is met ingang van 14 maart niet meer van toepassing.Coronamaatregelen• Het dragen van een mondmasker is uitsluitend verplicht in het openbaar vervoer, taxi’s en andere voertuigen met chauffeur. Op andere plekken is het dragen van een mondmasker niet meer verplicht sinds 14 maart.

Meer informatie: