Nieuws in de Cité des sciences et de l’industrie

Written by Sylvie Chantal juli 22, 2020 0 comment

Nieuws in de Cité des sciences et de l’industrie die je opnieuw verwelkomt.

Wetenschappelijke cultuur is, nu op haar best, terug van weggeweest: vanaf september staan er twee nieuwe tentoonstellingen op het programma.

 

Tentoonstelling XXHL, giga tours et méga ponts – Van 1 september 2020 tot 7 maart 2021

Deze tentoonstelling op 1.000 m² staat in het teken van “buitenmaatse” bouwwerken. Ze laat bezoekers voornamelijk digitaal kennismaken met de technische hoogstandjes en knowhow ontwikkeld door ingenieurs, architecten en bouwexperts.

Van de Burj Khalifa tot het viaduct van Millau en de Tour Montparnasse-renovatie, met elk gebouw dat je hier ziet, komt een engineeringprobleem aan bod. De sterkte van materialen en structuren, funderingstechnieken, de uitbalancering van krachten en analyse van energieprestaties … bezoekers leren in deze tentoonstelling welke uitdagingen de bouwwereld de volgende jaren zal tackelen.

 

Tentoonstelling Bio-Inspirée, une autre approche –  Een nieuwe, permanente tentoonstelling vanaf 18 september 2020

De levende wereld is een onmetelijke bron van kennis. Organismen hebben allerlei kneepjes ontwikkeld om zich te beschermen, zich aan hun omgeving aan te passen en verandering te overleven. Levende wezens vormen een belangrijke inspiratiebron om de ecologische uitdagingen van de 21e eeuw te trotseren.
Ondergedompeld in drie ecosystemen ontdekken bezoekers biomimicry, een wetenschappelijke methode die zich inspireert op levende wezens om een harmonieuze, duurzamere wereld te creëren.

Het expoparcours prikkelt de zintuigen en geeft bezoekers een beter inzicht in de natuur en haar mechanismen. Zodra je binnenkomt, staan al je zintuigen op scherp en kom je middenin een levende wereld van planten en geluiden terecht die reageren op jouw aanwezigheid.

In de serre, een architectonisch meesterwerk van Dominique Perrault uit 1997, bestaan er drie ecosystemen naast elkaar: een koraalrif, een mangrove en een bosbodem met permacultuurtuin.

HET BIOLAB, een nieuw overlegforum middenin de tentoonstelling: het Biolab maakt deel uit van de expo zelf en is een open forum om te overleggen en te experimenteren rond leefmilieu en microscopische organismen. Hier dragen bezoekers daadwerkelijk hun steentje bij aan participatieve wetenschappelijke projecten zodat iedereen gaat begrijpen hoe belangrijk de ecologische transitie is.

 

 

Praktische info:

De tentoonstellingen en activiteiten zijn alleen toegankelijk met een ticket met tijdslot. Er worden geen tickets aan het loket verkocht. Bezoekers moeten een mondmasker dragen.

Alle dagen open van 10 u tot 18 u, op zondag tot 19 u, maandag gesloten.

Tarief tentoonstelling BIO-INSPIREE: 12 euro (verlaagd tarief: 9 euro*). Het ticket omvat de Argonaute en het planetarium.

Tarief tentoonstelling XXHL, giga tours et méga ponts: 12 euro (verlaagd tarief: 9 euro*). Het ticket omvat de permanente tentoonstellingen

*: + 65 jaar, leerkrachten, – 25 jaar, grote gezinnen en studenten.

Cité des sciences et de l’industrie

30, avenue Corentin-Cariou – 75019 Paris