Normandië strooit met nieuwigheden in 2021

Written by Sylvie Chantal juni 11, 2021 0 comment

Op slechts 4 uur rijden van België is Normandië een topbestemming voor lekkerbekken en fijnproevers. De streek staat onder andere bekend om haar kazen, cider, calvados en zeevruchten.

Voor het nieuwe seizoen bieden tal van Normandische dienstverleners nieuwe accommodaties, activiteiten en bezoeken aan.

Een mooi voorbeeld is Les Jardins de Coppelia****, dat begin 2020 opende, in Pennedepie, tussen Honfleur en Deauville. Het hotel beschikt over 27 kamers en suites, een restaurant en een exclusieve spa van het ecolabel Garancia. Het restaurant Le Capucine verwent met een gastronomische keuken met lokale producten afkomstig van verantwoorde en biologische landbouw.

Voor een gastronomisch programma vul je het verblijf aan met een bezoek aan de distilleerderij Château de Breuil met degustatie van cider en calvados. Kaasliefhebbers zullen het authentieke Normandische vakmanschap waarderen in kaasmakerij Graindorge in Livarot.

Château de Breuil – Calvados – Normandie © Sabina Lorkin @anibasphotography

 

We zetten koers naar Honfleur om door de oude straatjes te kuieren en te genieten van de traditionele gastronomische markt.

Deauville stelt een nieuwe culturele ruimte voor, Les Franciscaines, die je verwent met de openingstentoonstelling “Sur les chemins du paradis”.

 

Couple promenade planches de Trouville © Vincent Rustuel

 

 

Verder aan de Côte Fleurie komen we aan in Cabourg om La Villa du Temps retrouvé  te bezoeken, een nieuwe, innovatieve museumruimte gewijd aan de belle époque.

In 2021 viert Normandië de tweehonderdste geboortedag van Gustav Flaubert met een overvloed aan tentoonstellingen en animaties over de hele regio. Heel wat restaurateurs van Rouen nemen deel aan de actie “A table avec Flaubert” door gerechten en menu’s aan te bieden die geïnspireerd zijn door de auteur en zijn werken.

 

Rouen ambiance famille Espigulette © Vincent Rustuel

 

Ontdek het volledige toeristische aanbod van Normandië in de ruimte voor touroperators van Normandie Tourisme.

 

 

Contact:

Normandië Toerisme

Nadia Le Coguiec

Chargée de Mission Bénélux

n.lecoguiec@normandie-tourisme.fr

 

Rouen Place du vieux Marché © Hervé Sentucq