MICE – Only Lyon

Written by Sylvie Chantal mei 3, 2021 0 comment

ONLYLYON
ONLYLYON

ONLYLYON


 


Het zakentoerisme heropstarten is vandaag een prioriteit, en dat heeft de stad Lyon goed begrepen. De organisatie ONLYLYON Tourisme et Congrès verenigt een zestigtal hotels en roept haar partners op om de krachten te bundelen en het organisatoren van evenementen zo eenvoudig mogelijk te maken.

Het nieuwe onthaalcharter van ONLYLYON is dan ook groot nieuws in deze editie die focust op seminars en incentives. De belangrijkste actoren uit de regio Lyon garanderen namelijk optimale omstandigheden voor de organisatie van je evenementen, en dat al zeker tot eind dit jaar: versoepelde algemene voorwaarden, kosteloos annuleren tot 30 dagen voor de start, een ruimer aanbod en bijzonder interessante formules voor deze gerenommeerde bestemming.

Dit speciale initiatief voor organisatoren van evenementen werd uitgewerkt in het kader van het toeristische relanceplan als reactie op de coronacrisis. Het Bureau des Congrès van ONLYLYON en de hotelhouders van de stad hebben de handen in elkaar geslagen en garanderen tot 31 december 2021 dat alle B2B-events vanaf 100 deelnemers tot 30 dagen vooraf kosteloos kunnen worden geannuleerd. Naast deze soepele algemene voorwaarden en annulatiemogelijkheden werd ook het aanbod uitgebreid, om de organisatie van evenementen zo vlot mogelijk te laten verlopen. Daarnaast hebben de toeristische actoren en hotels van Lyon op initiatief van ONLYLYON Tourisme et Congrès en de Métropole de Lyon een charter uitgewerkt dat de naleving garandeert van alle coronavereisten en -maatregelen.

 

Een meermaals bekroonde stad die zich volop inzet voor duurzaam toerisme

 


Lyon rijgt de awards aan elkaar. De stad werd door de Europese Unie verkozen tot op één na beste congresbestemming in Frankrijk (ICCA-rangschikking), was Europese hoofdstad van het ‘Smart Tourism’ in 2019 en mag zich vandaag finalist noemen van de World Travel Awards in de categorie ‘Beste stadsbestemming van Europa 2021’. Deze laatste awards worden ook wel de Oscars van het toerisme genoemd en vormen een mooie erkenning van de uitmuntende toeristische mogelijkheden die Lyon biedt. In 2016 had Lyon overigens ook al de titel van ‘Beste Europese weekendbestemming’ binnengehaald. De inspanningen van de stad werpen duidelijk hun vruchten af en maken van Lyon een bestemming met veel uitstraling, die perfect beantwoordt aan de verwachtingen van de sector en vandaag andermaal de organisatoren van evenementen wil overtuigen. Om een duurzame relatie op te bouwen met zijn bezoekers en de planeet trekt de stad volop de kaart van verantwoord toerisme en duurzame ontwikkeling. Zo wil Lyon het ‘Etiquette Environnementale’ behalen van Ademe (Franse openbare instelling gericht op milieubescherming en energiebeheersing), en ook zijn partners hierbij helpen.
 

En hier vind je het nieuwe onthaalcharter voor het zakentoerisme

 


Meer informatie: OnlyLyon Tourisme et Congrès :
events.lyon-france.com 
Faustine Maugat (Chargé de développement Congrès)
fmaugat@lyon-france.com