Circuit – wandeling door de Vogezen

Written by Sylvie Chantal mei 19, 2021 0 comment

© D. LETT – ADT / la Petite Pierre – Promenade méditative
 

Met je hoofd in de wolken of je voeten in het water valt de stress zo van je af: bezoek de Elzas op je gemak.Uitgestrekte bossen, rotsen van roze zandsteen en burchten die trots boven alles uittorenen. Hier en daar vind je een vestingstad omringd door beroemde wijngaarden, boerderij-herbergen, herdenkingsplaatsen en vooral spectaculaire landschappen die tijd en grenzen overstijgen!
Er bestaat een pad waarop je dat allemaal kan beleven, een groot avontuur dat meer dan 120 jaar geleden werd bedacht: de Traversée du Massif des Vosges of ‘de rode rechthoek’ voor de vrienden.
Zowel in de lente als in de zomer kan je in de bergen van de Elzas terecht voor het gevoel van vrijheid dat boven op de bergtoppen in je opwelt. Bij de aanblik van zulke panorama’s kan je de gelukzaligheid aflezen van het gezicht van elke reiziger. In de uitgestrekte beschermde natuurgebieden vind je gewoon je tweede adem.

Vanaf het pad ben je in een paar stappen in je berghut voor wat welverdiende rust na een prachtige dag wandelen. Schop je schoenen uit, leg je voeten omhoog, ontspan en herbron. Het ideale moment om de weg die al je hebt afgelegd te bewonderen en de etappe van de volgende dag voor te bereiden, om daarna gezellig rond de tafel te gaan zitten voor een verkwikkende maaltijd.


© Charly Derouet – ADT / Wangenbourg -Engenthal – Refuge du Grand Tétras


De Elzas heeft 55 berghutten waar je de drukte van het dagelijkse leven achter je kunt laten en even pauze kunt nemen.

De Traversée du Massif des Vosges is een legendarische langeafstandsroute die sinds 1897 door de Club Vosgien met rode rechthoeken wordt aangeduid. Dat maakt het een van de eerste langeafstandroutes in Europa. Het pad rijgt de GR53 en de GR5 aan elkaar en doorkruist het hele Vogezengebergte van noord naar zuid (of omgekeerd). Het werd in 2019 op Europees niveau gecertificeerd als ‘Leading Quality Trail – Best of Europe’: een primeur in Frankrijk die een onvergetelijke ervaring belooft …Contact

Marie Herqué
Email: marie.herque@adt.alsace
Telefoon: 0033 (0)3 89 20 10 50
www.visit.alsace
tourisme-alsace.pro
La Traversée des Vosges à pied