Tentoonstelling Christian Louboutin in het Palais de la Porte Dorée

Written by Sylvie Chantal november 19, 2019 0 comment

Het Palais de la Porte Dorée verwelkomt Christian Louboutin om van 26 februari tot 26 juli 2020 zijn verbeelding en inspiratie te onthullen.

Vanaf 25 februari 2020 organiseert het Palais de la Porte Dorée een tentoonstelling over het werk en de verbeelding van schoenmaker en prominent modefiguur Christian Louboutin.

De tentoonstelling werpt een blik op alle facetten van zijn inspiratie, aan de hand van verschillende voorbeelden, op een plek waar de ontwerper zijn roeping heeft gevonden en die hem dus na aan het hart ligt.

Vanaf het begin van zijn carrière blaast Christian Louboutin leven in zijn creaties door een waaier aan motieven en kleuren te gebruiken die zijn liefde voor kunst en andere culturen weerspiegelt. De wereld van de ontwerper krijgt vorm door zijn passie voor reizen, verwijzingen naar popcultuur, spektakel, dans, literatuur en film.

 

 

De tentoonstelling zet de visie van de ontwerper in de schijnwerpers met enkele van de meest waardevolle werken uit zijn persoonlijke collectie, maar ook uit zijn publieke collecties. Er zal een ruime selectie van schoenen worden voorgesteld, waarvan sommige nog nooit werden vertoond. Dit artistieke erfgoed zal worden tentoongesteld naast talrijke exclusieve samenwerkingen die betuigen van de liefde van Christian Louboutin voor knowhow en kunstambachten.

De tentoonstelling onthult ook nooit vertoonde samenwerkingen met enkele van zijn lievelingskunstenaars: regisseur en fotograaf David Lynch, de Nieuw-Zeelandse multimediakunstenares Lisa Reihana, het Engelse designerduo Whitaker Malem, de Spaanse choreografe Blanca Li, de Pakistaanse kunstenaar Imran Qureshi en vele anderen …

Praktische informatie :

Palais de la Porte Dorée

293 avenue Daumesnil – 75012 Paris

Bereikbaarheid: Métro 8  (station Porte Dorée) – Tramway T3 – Bus 46 – Porte Dorée

Openingsuren:

Van dinsdag tot vrijdag van 10uur tot 17h30 uur  (maandag gesloten)

Zaterdag en zondag van 10 uur tot 19 uur