Toulouse : het lantaarnfestival in Blagnac

Written by Sylvie Chantal augustus 19, 2021 0 comment

Maak je klaar om van 1 december 2021 tot 1 februari 2022 een unieke, wonderlijke tentoonstelling te ontdekken met meer dan 45 taferelen en 2.000 lantaarns in het Parc du Ritouret, op een oppervlakte van 8 hectare.

Elke avond verandert het park van 18 u tot 23 u in een zee van lichtjes en krijg je er een groots spektakel te zien, gecreëerd door 80 talentrijke Chinese kunstenaars uit Zigong.

Lanternes-vrac © Ville de Gaillac – infinitygraphic

 

De artistieke creaties zijn een knap staaltje van de knowhow van hun Chinese bouwers die monumentale lichtsculpturen bespannen met zijde. Deze magische reis belooft betoverend te zijn, van de mythische, fabelachtige wandeling en de draak die het meer helemaal inpalmt tot de prehistorische fauna. In het slotstuk staan de schijnwerpers op het epos van de luchtpost dat zich hier ter plaatse afspeelde.

Lanternes-animaux © Ville de Gaillac – infinitygraphic

 

Bezoekers kunnen hun ogen ruimschoots de kost geven zodra de avond valt, aan meer dan 800 reuzenlantaarns, het pandabos, mythische dieren, de mooiste historische monumenten uit China, scènes uit het Chinese leven en ook indrukwekkende dinosaurussen uit de jura!

Lanternes-animaux © Ville de Gaillac – infinitygraphic

 

Groepen kunnen ter plaatse eten onder een tent zodat ze volop van de site kunnen genieten. Deze editie voor de eindejaarsfeesten 2021-2022 mag je niet missen en komt 3 jaar lang elke winter terug.

Wacht niet langer en zorg dat je erbij bent! 

 

Contact :

Agence d’attractivité de Toulouse Métropole
Julie Soupene, chargée de promotion
j.soupene@toulouseatout.com
lanternes@toulouseatout.com 

Het Festival des Lanternes de Blagnac voor groepen

Tel : 0033 (0) 5 81 31 30 26