Uniek: logeren in de wijngaarden van de Bourgogne

Written by Sylvie Chantal maart 24, 2021 0 comment

Les Cabottes
Les Cabottes

Les Cabottes

Op een heuvel met uitzicht op het wijndorpje Change, in het zuiden van de regio Hautes Côtes de Beaune, liggen verrassende houten minihuisjes of cabottes. Ondanks hun schattige minilook blijken deze tiny houses vanbinnen verbazingwekkend ruim. De vier cabottes van eigenaars Felix en Alexane zijn allemaal anders: je hebt het rode liefdesnest, het groene ecohuisje met droogtoilet, het gele huisje met een terrasje boven en een blauw stulpje met schuifdak om, lekker warm onder je donsdeken, onder de blote hemel te slapen. En om van het prachtige uitzicht over de wijngaarden te genieten heeft elk huisje zijn eigen houtgestookte Noorse bad.

Maar er is meer … Bij Les Cabottes horen ook een vakantiehuis en B&B in een tweehonderd jaar oude boerderij. Ze zijn volledig gerenoveerd door de eigenaars die ervoor kozen om de charme van het oude geheel te bewaren en moderne toetsen toe te voegen.

Een toeristisch project verankerd in de regio

De architectuur van de minihuisjes doet denken aan schuilhuisjes voor wijnbouwers en het leek de eigenaars dan ook logisch om de Engelse term tiny houses te laten varen voor cabottes. Een vleugje Bourgogne in de naam dus, maar ook in je bord, want ze vullen hun fijnproeversmanden met verse producten van lokale boeren, dit alles vergezeld door bourgognewijnen van wijnbouwers die op minder dan 15 km van hen vandaan wonen, zoals Claude Nouveau en Alain Gras. De gastheer en gastvrouw geven graag tips over leuke activiteiten om in de regio te doen, zoals fietsen langs het groene pad op wandelafstand van Les Cabottes. Bovendien kun je bij hen terecht voor elektrische fietsen om volop te genieten.

Nadat ze jarenlang als consultant en redacteur hadden gewerkt, gooiden de eigenaars het over een andere boeg en zetten ze hun passie voor minihuisjes (die ze op reis in de Verenigde Staten ontdekten) om in een nieuw professioneel project.
Felix volgde een opleiding als oenoloog om klanten beter te adviseren en Alexane trok twee maanden haar koksjas aan in het Institut Paul Bocuse om lekker te kokkerellen voor gasten. Ze openden hun deuren in juli 2020.

Informatie bij Bourgogne Franche Comté tourisme :

Marie Hélène Vernerey
mh.vernerey@bfctourisme.com
+ 33 (0)6 32 03 74 76