Virtuele bezoeken in Normandië

Written by Sylvie Chantal mei 14, 2020 0 comment

Deze keer opent Normandië virtueel de deuren. Niet alleen Caen, Rouen … maar ook kleinere dorpen zoals Cénéri-le-Gerei, dat tot de mooiste dorpen van Frankrijk behoort. Profiteer van deze virtuele uitstapjes om je volgende reis al te plannen. Geniet van de wandeling … ”

 

Rouen, voor een middeleeuws en modieus avontuur!

Ook Rouen stelt zijn erfgoed via foto’s ter beschikking in 360°. De Notre-Damekathedraal, het museum voor Schone Kunsten, de abdijkerk Saint-Ouen, de Place du Vieux-Marché … Alle belangrijke plekken van Rouen en de metropool zijn slechts een muisklik verwijderd. Scroll om je te verplaatsen, in te zoomen en tussen de verschillende interactieve plekken te bewegen. Tijd voor een wandeling!

Virtuele bezoeken aan Rouen

 

Ontdek het rijke erfgoed van Caen in 360°

Dit project kwam tot stand door de fotograaf Matthieu Legoupil die bezoekers de kans wil bieden om “de pittoreske plekken en het rijke erfgoed van Caen te ontdekken via 360°-navigatie”. Maak een wandeling door de stad en bewonder emblematische plekken zoals de Abbaye-aux-Dames (Vrouwenabdij), de Place Saint-Sauveur, de jachthaven, het kasteel … met telkens een korte beschrijving met meer informatie over deze plek!

Bezoek Caen in 360°

 

Duik in het antieke universum van Vieux-la-Romaine

Duik in het antieke universum van de oude Gallo-Romense stad Aregenua, zo’n tien minuten ten zuiden van Caen. Het archeologisch museum heeft twee plekken van de archeologische site gereconstrueerd in 3D, en wel waarheidsgetrouw: het luxueuze huis met de grote zuilengalerij en het huis met U-vormige binnenkoer. Ook de opgravingen van het Forum, die je normaal alleen in de zomer kunt bezoeken, zijn nu toegankelijk. Een boeiend en ludiek bezoek in en rond deze plekken. Een kleine bonus: door het geluid word je helemaal ondergedompeld in dit avontuur!

Bezoek Vieux-la-Romaine

 

De charmante dorpen van de Orne

Ook Orne Tourisme biedt die mogelijkheid om steden en opmerkelijke plekken virtueel te bezoeken: Saint Cénéri-le-Gerei, een van de mooiste dorpen van Frankrijk waar de schilders Corot en Courbet vaak vertoefden, het charmante middeleeuwse dorp Domfront of zelf de Manoir de Courboyer, een historisch monument … Trek je even virtueel terug in het groen of geniet van een rustgevende en pittoreske pauze in deze mooie dorpjes. Insipiratie troef voor je volgende wandelingen …

De dorpen van de Orne