Caen, 1000 jaar geschiedenis

Written by Sylvie Chantal augustus 14, 2024 0 comment

Abbaye aux Hommes ©Caen la mer Tourisme_Les Conteurs

 

Van de middeleeuwen tot de naoorlogse wederopbouw heeft de stad, door alle eeuwen heen, de sporen van deze verschillende periodes behouden: de mannenabdij, de vrouwenabdij, het hertogelijke kasteel, de herenhuizen, de villa’s uit de belle époque, de gebouwen opgetrokken tijdens de reconstructie, hedendaagse gebouwen … een uitgekiende mix van bouwstijlen die een beter beeld schetsen van de geschiedenis van deze vaak weinig bekende maar niet te missen stad in Normandië.

 

In 2025 viert Caen zijn duizendjarig bestaan

2025 wordt een aaneenschakeling van hoogtepunten, feestelijke en culturele evenementen: een operaparade, een weekend aan zee, Aquanauts, een spectaculaire show op het water, concerten, beeldende kunst in de stad, tentoonstellingen enz. Deze duizendste verjaardag is de perfecte kans om de stad en zijn geschiedenis te ontdekken.

 

Pelouses du Château de Caen et Ouistreham

 

Van Caen naar zee

Caen ligt op slechts 15 km van de zee. Je kunt trouwens ook langs het kanaal fietsen om de zilte zeelucht op te snuiven. Maar eerst, halverwege tussen land en zee, nodigen we je uit om je onder te dompelen in het Normandië van de 11e eeuw met een bezoek aan het historische park Ornavik, dat volledig in het teken staat van de geschiedenis van Normandië ten tijde van de Vikingen. Daarna kun je inschepen voor een boottocht op het kanaal met vertrek aan de beroemde Pegasusbrug om de geschiedenis van Caen, zijn kanaal en de bijbehorende handelsactiviteiten te ontdekken. Tot slot kun je je aan de kust uitleven in tal van watersporten, zoals strandzeilen, paddleboarden en zeelopen, of gewoon genieten van de uitgestrekte stranden en de zeedijk met die typische kustarchitectuur. Vergeet niet dat je je in de Britse sector van Sword Beach bevindt, een van de 5 D-day-stranden. Talloze sites en musea zijn gewijd aan deze historische gebeurtenis die 80 jaar geleden het lot van de wereld veranderde. 

 

Parc Ornavik et Promenade en bateau sur le canal

 

 

Tip: een City Pass om de bestemming tegen de beste prijs te ontdekken

De City Pass is een ‘alles-in-1-ticket’ waarmee bezoekers de regio kunnen verkennen, toegang krijgen tot de attracties en genieten van speciale tarieven bij culturele en historische bezienswaardigheden (musea, monumenten enz.) en voor toeristische diensten (rondleidingen, recreatie enz.).

24u, 48u of 72u, met of zonder transport, je kiest zelf de formule die bij je past!

Er is zoveel te beleven in Caen aan zee!

Ontdek Caen la mer Tourisme

 

Contact :

Office de Tourisme et des Congrès Caen la mer Normandie

Florence NIKOLIC – Responsable Promotion

f.nikolic@caenlamer-tourisme.fr