Een koninklijk uitstapje in de Loirevallei

Written by Sylvie Chantal oktober 2, 2023 0 comment

La Touraine is de ideale bestemming voor wie graag het kasteelleven leidt! Het land waar de koningen van Frankrijk vertoefden, biedt luxueuze uitstapjes naar het Loiredal, het werelderfgoed van UNESCO.

Ontdek verblijven op maat en adresjes die je niet mag missen in het hart van de kastelen van de Loire.

 

Exclusieve tour in de Vallei der Koningen

Château d’Azay le Rideau @F-Charel

 

Om eeuwen geschiedenis te proeven en de mooiste kastelen in het Loiredal te ontdekken, trakteer jezelf op een VIP-weekend “Kasteelleven“. Je kunt een chauffeur-gids vragen je te begeleiden en te vertellen over het grote aanbod van kastelen, van Chambord tot Amboise, van Chenonceaux tot Villandry of Azay-le-Rideau, en nog veel meer. In de avond kun je ontspannen in het knusse viersterrenhotel in Tours of genieten van het uitgaansleven in de hoofdstad.

 

Ontvangst als hoge gast op het kasteel

Restaurant Château Artigny

 

Om deze uitzonderlijke monumenten op persoonlijke wijze te ervaren, openen tal van kastelen van de Loire hun deuren voor een vakantie in de tijd.

  • Vlak bij Tours belooft het vijfsterrenhotel Château d’Artigny, een spa-hotel gebouwd in de belle époque door parfumeur François Coty, een onvergetelijk wellnessmoment.
  • Of het viersterren Château de Beauvois, de favoriete bestemming van koning Lodewijk XIII in de 15e eeuw, die je uitnodigt voor een culinair avontuur in het gastronomisch restaurant of zijn cave met 10.000 flessen.
  • Het viersterren Château de Rochecotte, een plek vol geschiedenis en verfijnd decor, zal je betoveren met zijn tuinen in Franse stijl en zijn enorme terras met magnifiek uitzicht over het Loiredal en de wijngaarden van Saint-Nicolas de Bourgueil.

 

Gastronomie royale

Auberge Pom’Poire @Léonard de Serres

 

De Michelinsterren verlichten de Touraanse hemel! Voor een uitzonderlijke culinaire ervaring bieden de sterrenrestaurants L’Opidom (Fondettes), L’Évidence (Montbazon), L’Auberge Pom’Poire (Azay-le-Rideau), het Château de Pray (Amboise) en Arbore & Sens (Loches) een smaakvolle en inventieve keuken waar de uitzonderlijke producten van de ‘Jardin de la France’ goed tot hun recht komen.

 

 

Contact

Office de Tourisme & des Congrès Tours Loire Valley

Anne Haubois-Delmar – Responsable du Service Réceptif 

dmc@tours-tourisme.fr

Tel : +33 (0)2 47 70 37 34