Fécamp, een speelterrein in de open lucht voor een actieve vakantie!

Written by Sylvie Chantal juni 11, 2022 0 comment

Door onze hectische manier van leven, zetten we onze goede voornemens om meer te bewegen vaak al snel in de ijskast. Een dynamische vakantie in Fécamp is de ideale manier om weer in beweging te komen.

 

 

Dit Normandisch dorpje vormt met zijn gigantisch natuurgebied de ideale locatie om uw fysieke grenzen af te tasten! Een wandeltocht langs de GR21, een fietstocht, boomklimmen of watersport: het zijn maar enkele manieren om u weer fit en gezond te voelen, en dit te midden van fabelachtige groene landschappen en adembenemende krijtrotsen.

 

Trektochten langs de kliffen

De GR21, in 2020 uitgeroepen tot favoriete GR (langeafstandswandelpad) van de Fransen, loopt maar liefst 180 km langs de Albastenkust. Het hoogste punt van die kuststrook, Cap Fagnet, ligt in Fécamp en kijkt vanop een hoogte van 105 meter uit over de zee. Vanop de paden van de GR21 langs de hoge krijtrotsen geniet u onderweg naar Étretat van een adembenemend uitzicht. Van Fécamp is het 17 kilometer of een viertal uur stappen tot Étretat, waar de beroemde Aiguille Creuse het orgelpunt van uw wandeling vormt.

Naast het traject Fécamp-Étretat biedt de GR21 nog tal van andere wandelingen met een gemiddelde moeilijkheidsgraad omwille van de hoogteverschillen tussen de vele ‘valleuses’ (valleien) die u doorkruist. In de agglomeratie van Fécamp vindt u daarnaast tien bewegwijzerde wandeltochten van 8 tot 17 km om het platteland en de kust van het Pays de Caux te verkennen.

Een andere, originele manier om de omgeving te ontdekken, is met Trott’N’Ride. Rond Fécamp kunt u onder begeleiding van een gids erop uittrekken met een elektrische offroadstep . Ontdek op een leuke manier het plaatselijke erfgoed langs wegjes, bossen, dorpen en kliffen.

 

Trott’N’Ride ©OIT Fécamp

 

Fietstochten

Ook als u liever fietst dan wandelt, komt u in Fécamp aan uw trekken. Er zijn meer dan genoeg pittoreske routes om de streek te verkennen, zoals de Véloroute du Lin, die in 2018 werd aangelegd. De weg is voorbehouden aan niet-gemotoriseerde voertuigen en komt uit op de Avenue Verte in Dieppe. Hij loopt over de oude spoorweg naar het hart van de vallei van Valmont en is ook geschikt voor gezinnen. Langs de Véloroute du Lin ontdekt u op uw eigen ritme en in alle veiligheid het echte Pays de Caux: een aaneenschakeling van linnenvelden, vijvers, viskwekerijen en waterkersteelten.

 

 

Dappere fietsers kunnen de Vélomaritime verder volgen tot de oude Cité des Ducs de Normandie. Op een dertigtal kilometer van Fécamp ligt Saint-Valery-en-Caux, waar u vanop de vuurtoren een adembenemend uitzicht over de omgeving hebt. Op dit traject treedt u in de voetsporen van de beroemde Oostenrijkse keizerin Sissi, die zich in het zeewater van Les Petites et Grandes Dalles kwam herbronnen en er genoot van de rust van het kasteel van Sassetot-le-Mauconduit, dat vandaag een hotel-restaurant huisvest.

Zin om te fietsen, maar uw fiets niet meegenomen? Geen paniek, Coffee Bike Normandie snelt u te hulp. In de buurt van de Véloroute du Lin in Fécamp kunt u bij Coffee Bike Normandie fietsen huren per uur, halve dag, week of maand. Spring op het zadel en verover de Albastenkust!

 

Hang in de bomen of surf over de golven

Als kuststadje is Fécamp ook een uitgelezen bestemming voor al wie van de zee houdt. Bij Point Plage Location kunt u in de zomer een paddle, kajak of windsurfplank huren. Hebt u het meer voor het zwaardere speelgoed? Kruip dan op een jetski bij Loisir Jet Fécamp of voel de adrenaline stijgen in een speedboot van Mer pour tous.

Wie graag tussen de bomen vertoeft, kan in Woody Park zijn hart ophalen in een gezellige, familiale sfeer. Dit 7 hectare grote bosrijke park biedt een hele reeks openluchtactiviteiten voor kinderen en volwassenen: een hoogteparcours, paintball, levend tafelvoetbal, bungy ejection … En na de inspanning is het tijd voor ontspanning: de outdoorervaring gaat ook ‘s nachts verder met een overnachting in tenten die tussen 2 en 8 meter boven de grond hangen en van waaruit u het geheime nachtleven van het bos kunt beleven.

 

Woody Park ©OIT Fécamp

 

 

Découvrez Fécamp Tourisme 

Contact :

Office Intercommunal de Tourisme de Fécamp

Mr Kevin DUBOCAGE – Responsable du service Réceptif

Tel : +33 (0)2 35 28 84 62

kdubocage@fecamptourisme.com