De Médoc Atlantique: een reuzegroot speelterrein voor sportievelingen!

Written by Sylvie Chantal juni 11, 2022 0 comment

Stand up paddle au lever du soleil @1duvetpour2

 

Voor wie graag sport in de buitenlucht of er even helemaal tussenuit wil, biedt de Médoc Atlantique het perfecte speelterrein. Zowel beginners, liefhebbers als profs vinden hier de perfecte mogelijkheden om zich te amuseren in een ontspannende omgeving.

Surfen, golfen, fietsen en echte natuurpareltjes: dat en nog veel meer heeft de Médoc Atlantique in petto voor je vakantie!

 

 

Surfers’ Paradise

De Médoc Atlantique is een waar mekka voor wie dol is op surfen. De vijftien beste surfspots aan de Gironde bevinden zich allemaal in de Médoc Atlantique, van Lacanau-Océan tot Verdon-sur-Mer. Hier vind je in elk seizoen de perfecte golven!

Ook voor wie andere watersporten wil uitproberen, biedt deze regio eindeloos veel mogelijkheden. Suppen (stand-up paddle), zeilen, waterskiën, wakeboarden, kitesurfen of waveskiën: overal langs de kust van de Médoc Atlantique delen professionele sporters met veel plezier hun passie met je.

 

Waterman© Médoc Atlantique

 

Green Attitude

Golfliefhebbers vinden in de Médoc Atlantique liefst vier verschillende banen. Drie ervan liggen bovendien vlak bij elkaar in Lacanau:

  • De UGOLF Garden Golf (18 holes), die sinds 2017 over het label ‘Golf Ecodurable’ beschikt.
  • Bluegreen-La Méjanne, een parcours dat in 2012 uitgeroepen werd tot beste baan met 9 holes van Frankrijk door het tijdschrift Fairways.
  • Golf du Baganais van de UCPA, die ook over een minigolf beschikt en ideaal is voor een heerlijk dagje golfen met heel het gezin.

Meer in het noorden van de Médoc Atlantique is er ten slotte de Balata Golf Practice (9 holes) in Grayan-et-l’Hôpital, met een driving range voor 10 spelers: ideaal dus om in optimale omstandigheden te oefenen!

 

Golf Lacanau@Jean-Emmanuel Jay

 

De natuur in

Hou je meer van fiets- en wandelpaden? Dan is de Médoc Atlantique de perfecte keuze!

De pelgrimsroute naar Santiago de Compostela loopt voor meer dan 80 km langs de kust van de Médoc Atlantique, van Soulac-sur-Mer tot Lacanau-Océan, en doorkruist daarbij prachtige landschappen met zeedennen en duinen. Ontdek de veertien gemeentes van deze streek langs de 32 bewegwijzerde wandelpaden en maak kennis met zowel de natuurlijke troeven als het architecturale patrimonium van deze bestemming.

Ook fietsliefhebbers komen hier ruimschoots aan hun trekken.  Door de Médoc Atlantique lopen meer dan 400 km aan fietsroutes, waaronder de 87 km lange Vélodyssée – EuroVélo.

 

Hoog in de lucht

Zin om tijdens je vakantie een van de items op je bucket list af te vinken? Trek dan naar Soulac-sur-Mer voor een onvergetelijke parachutesprong met een fantastisch uitzicht op het deltagebied van de Gironde. Een intense ervaring die je zeker eens moet meegemaakt hebben!

Voor wie het allemaal wat minder extreem mag, is er natuurlijk ook de optie om een vlucht te boeken in een heteluchtballon en te genieten van het weergaloze 360°-uitzicht op de wereld beneden.

 

Parachute Soulac – © Médoc Atlantique

 

Dit zijn maar enkele voorbeelden van de sportieve mogelijkheden die je in de Médoc Atlantique te wachten staan … Geïnteresseerd? Dan hebben we nog heel wat andere tips voor je! Bovendien kun je een reis naar de Médoc Atlantique winnen in 2023 door te klikken op deze link.

Meer info over de Medoc Atlantique vind je hier

 

Contact :

Office de Tourisme Médoc Atlantique

Emmeline Azra – Responsable Pôle Attractivité et Relations Partenaires

Tel : +33 (0) 7 85 64 94 58 –  emmeline@oceanesque.fr 

Aurélie Pierrat – Cheffe de projet promotion et communication

Tel : +33 (0) 6 78 53 91 41 – aurelie@oceanesque.fr