Ontdek Roquebrune sur Argens

Written by Sylvie Chantal juni 11, 2022 0 comment

Roquebrune-sur-Argens beschikt over de labels ‘Station Classée de Tourisme’ en ‘Famille Plus’ en is de ideale keuze voor wie graag sport of geniet aan het water.

De gemeente ligt aan de voet van de adembenemende Rocher de Roquebrune, aan het Lac Perrin en de rivier Argens. Het meer dan 30 hectare grote zoetwatermeer is ecologisch van groot belang en kan bogen op een rijke biodiversiteit.

 

roquebrune sur Argens Canoë

 

De Argens: Deze schilderachtige rivier straalt een en al rust uit. Een kanotochtje is dan ook een echte must! De Argens is in beide richtingen bevaarbaar. Stroomopwaarts geniet je volop van de natuur voor je een verfrissende duik neemt in het mooie meer. Kies je voor de tocht stroomafwaarts, dan bereik je na vier uur als bij toverslag het strand.

 

Het Lac Perrin: Dankzij het watersportcentrum en de vele activiteiten (waterskiën, waterfietsen enz.) is dit tijdens de zomer de locatie bij uitstek om met heel het gezin te genieten van de natuur en de recreatiemogelijkheden. Bovendien kun je heel het jaar door wandelen rond het meer.

 

 

 

Les Issambres: de kust- en vakantiebestemming van Roquebrune-sur-Argens ligt aan de prachtige Golf van Saint-Tropez.

Naast prachte zandstranden, verborgen kreekjes, kustpaden en paradijselijke rotskusten en landschappen biedt Les Issambres tal van watersportmogelijkheden. Denk maar aan parasailen, jetskiën, seabob, waterskiën en zelfs ‘baby ski’ voor kinderen. Bovendien is er een watersportcentrum én een duikschool!

 

Les Issambres – VTT @Nino Gomez

 

De watersportactiviteiten kun je trouwens rechtstreeks reserveren op de website van de toeristische dienst.

 

wwww.roquebrunesurargens-tourisme.fr

Contact :

Office de Tourisme de Roquebrune-sur-Argens     

Tel : +33 (0) 4 94 19 89 89

Mme Perrine Crépelle :  pcrepelle@roquebrunesurargens.fr