In de startblokken voor Parijs 2024

Written by Gisèle Jamin april 13, 2023 0 comment

Voor het eerst in meer dan 10 jaar worden de Olympische Spelen in Europa gehouden, van 26 juli tot 11 augustus 2024 in Parijs.

Gedurende 16 dagen biedt de Franse hoofdstad kijkers en bezoekers uit de hele wereld een waaier aan culturele evenementen, artistieke programma’s en diverse voorstellingen. De uitstraling van Parijs 2024 zal esthetisch en kleurrijk zijn, rijk aan symbolen en een weerspiegeling van de Franse elegantie. Ze zal in elke gaststad van de Spelen te bespeuren zijn.

 

 

Voor deze Spelen worden 9,7 miljoen kijkers verwacht met ruim 350.000 uur tv-uitzendingen.

De openingsceremonie vindt plaats in het hart van Parijs, aan de oevers van de Seine, zodat een heel breed publiek dit unieke spektakel kan bijwonen.

Parijs 2024 omvat 206 landen, 28 sporten, 329 wedstrijden, 762 sessies en naar verwachting 10.500 atleten.

Ontdek hier de sportkalender.

Met de organisatie van de Olympische Spelen in 2024 en de Paralympische Spelen op 13 september 2027 heeft Parijs zichzelf de uitdaging gesteld om revolutionaire Spelen aan te bieden.

Meer dan 40 competitiesites zullen ter beschikking worden gesteld van de Spelen: in het hart van de hoofdstad, in Île‑de‑France en in zes provinciale stadions.

 

 

 

Enkele van de belangrijkste nieuwigheden van deze editie:

De verkoop aan het grote publiek zal 100 % digitaal gebeuren via één centraal platform zodat iedereen in alle veiligheid kan kopen. Er zullen meer dan 10 miljoen tickets worden verkocht (en 3,4 miljoen voor de Paralympische Spelen).

Er zullen verschillende formules worden aangeboden met reispakketten (tickets voor sportwedstrijden en een selectie van toeristische en culinaire activiteiten, verblijf, vervoer …) en hospitalitypakketten (tickets voor sportwedstrijden, privé- of gedeelde loges, ontmoetingen met atleten en interactieve activiteiten …).

Meer informatie over de officiële ticketverkoop

De organisatiecomités stelden nieuwe sporten voor als ‘bijkomende sporten’. Zo koos Parijs 2024 voor creatieve, jonge en spectaculaire sporten: breakdance, surfen, klimmen en skateboarden maken voortaan deel uit van de competitie.

Naar de site Parijs 2024