Île de Ré, duurzaam toerisme

Written by Gisèle Jamin april 11, 2023 0 comment

Tussen land en zee

Ile de Ré wordt omzoomd door een kustlijn die zich het ritme van de golven van de Atlantische Oceaan laat welgevallen en biedt een natuurlijk landschap met vele facetten. Doorheen de jaren verwierf het eiland naam en faam door zijn voortrekkersrol in de overgang naar meer duurzaam toerisme. Een bezoek aan het eiland, dat nota bene het hele jaar door de moeite waard is, is dan ook een uitstekende manier om met eigen ogen te zien wat duurzaam toerisme allemaal inhoudt. Een bezoek aan Île de Ré is met andere woorden een goede manier om te zien hoe je zelf als geëngageerde burger duurzamer met vakantie kan.

Verken het eiland met de fiets 

Met zijn bijzonder vlakke reliëf, met 138 km aan zeer mooi aangelegde fietspaden, is Île de Ré de hemel op aarde voor fietsers. Bovendien is het eiland met zijn kilometerslange stranden de ideale plek om kennis te maken met watersportactiviteiten. Of je nu alle Stravarecords wil aanvallen of gewoon rustig wil genieten van een fietstocht; je vindt vast en zeker het parcours dat bij jou past.

 

© Destination Côte Atlantique – Farid Makhlouf

 

Ré-creatieve en gastronomische fietstochten op Île de Ré

Op een eiland dat zijn tradities hoog in het vaandel draagt, kan je uiteraard niet om streekproducten en vakmanschap heen. Het is dan ook een min of meer verplicht onderdeel van je reis. Bezoek onze lokale telers en ambachtslui met de fiets in het gezelschap van een gids voor eenvoudig, maar intens genot. Dit is de uitgelezen kans om het met de juiste mensen te hebben over goede producten en de waarden ervan te delen. Laat u verrassen … en probeer vooral niet te weerstaan.

 

 

Er zijn zes themalussen die steeds ’s morgens vertrekken: vanuit Sainte-Marie, tussen zee en wijngaarden, vanuit La Couarde, een authentiek dorpje met charmante steegjes, en vanuit Ars, dat met zijn fascinerende zoutpannen een van de mooiste dorpen van Frankrijk is. Breng tussen mei en september 2023 gewoon je fiets mee, en je bent klaar om te vertrekken.

 

©Jules Serrurier

 

Incentives: waarom niet eens een teambuilding op de fiets?

 Wat dacht je van een ludieke teambuilding?

Met deze teambuildings, die worden georganiseerd in verschillende etappes, kun je verschillende aspecten van Île de Ré op een ludieke en sportieve manier ontdekken: geschiedenis, streekproducten, omgeving, fauna en flora, zoutpannen, wijn- en groenteteelt …  Na deze activiteit voelt je team zich weer als herboren, vooral wanneer de routeboekjes bij wat oesters en een glas witte wijn worden overlopen.

 

Contact

Destination Ile de Ré

Camille Pinot  et laura Gay- Service Groupes

groupes@iledere.com

Tel : +33 (0) 5 46 09 91 39