Fietsen langs de Loire, omgeven door uitzonderlijk erfgoed!

Written by Gisèle Jamin april 7, 2023 0 comment

©Frédéric Paillet

 

Fietsfanaten opgelet: La Loire à Vélo® is een unieke, 900 km lange fietsroute langs de wilde, onstuimige rivier. Deze ideale uitlaatklep voor actieve ontspanning, weelderige natuur, kasteelbezoeken, wijnproeverijen en originele belevenissen houdt het midden tussen een roadtrip en onvervalste ‘art de vivre’.

Tours ligt op 1 uur van Parijs, in het hart van de Loirevallei die sinds 2000 deel uitmaakt van het UNESCO-Werelderfgoed. De stad is een van de belangrijkste etappes van La Loire à Vélo®. Deze veilige, bewegwijzerde route volgt de rivier en maakt regelmatig lussen via kastelen, dorpen en wijngaarden in de buurt van de Loire. Elke kilometer van dit fietstraject blijft verrassen!

Of je nu een kilometervreter bent of eerder het gemoedelijke levenstempo van de Loirevallei verkiest, je kan en mag de vele kastelen onderweg niet zomaar links laten liggen. Must-sees: het kasteel van Villandry met zijn Franse tuinen, het kasteel van Doornroosje in Rigny-Ussé en het kasteel van Azay-le-Rideau met zijn waterspiegel.

 

Château et Jardins de Villandry©Loic Lagarde

Château et Jardins de Villandry©Loic Lagarde

 

Een boottocht in een traditionele Loireschuit biedt verrassende impressies van het leven op en rond het water. Ideaal voor tijdloos genieten. Trek vanuit Tours, Rochecorbon, Savonnières of Villandry op verkenning langs het natuurlijke erfgoed of geniet, nippend van een aperitief op het water, van een onvergetelijke zonsondergang!

 

La Rabouilleuse ©ADT Touraine – JC Coutand

 

De keuze aan etappes is legio: van stopplaatsen middenin het groen met overnachting in een grotwoning tot hotels in het historische centrum van Tours, waar elke avond wel iets te beleven valt. De innerlijke mens kan zich culinair laten verwennen in een van de vele prima restaurants in Tours, uitgeroepen tot Cité Internationale de la Gastronomie. Of waarom niet: een portie gefrituurde vis uit de Loire bestellen in een taverne langs het water en de dag afsluiten met een idyllische picknick aan de oevers van de Loire, in het gezelschap van een overheerlijke, sprankelende Vouvray.

La Touraine biedt voor elk wat wils. Andere vermaarde fietsroutes zijn de Cœur de France à Vélo®, de Scandibérique en de Santiago de Compostela à Vélo. La Loire à Vélo® pakt tevens uit met arrangementen op maat: En Roue Libre (3 dagen/2 overnachtingen) en La Loire à Vélo® (2 dagen en 1 overnachting).

 

Loire à Vélo Tours ©Bereflex

 

Contact

Office de Tourisme & des Congrès Tours Loire Valley

Anne Haubois-Delmar – Responsable du Service Réceptif

Tel :+33 (0)2 47 70 37 34

dmc@tours-tourisme.fr