Een actieve vakantie met France Montagnes

Written by Gisèle Jamin april 7, 2023 0 comment

 

In de zomer bieden de bergen meer dan 80 activiteiten om te ontspannen, te sporten, nieuwe dingen te leren, te genieten …

Avontuur en sport voeren het activiteitenlijstje aan. Geniet onder begeleiding van professionals of op eigen houtje van de uitgestrekte ruimtes onder je voeten!

De populairste sporten van het seizoen zijn: klimmen, escapegames, tokkelbaan, oriëntatieloop, golfbaan, bomenparcours, Swincar … En dat is nog maar een greep uit ons aanbod 😊 De andere activiteiten vind je op onze website.

 

Grensverleggende activiteiten

In Serre Chevalier Vallée Briançon staat deze zomer alles in het teken van klimmen. Er is de Wereldbeker in juli, maar ook de opening van een nieuwe buitenklimmuur met hedendaags design en een nieuwe indoorboulderzaal. Klimmen staat voor vrijheid, contact met de natuur en evenwichtige lichaamsontwikkeling. Klimmen versterkt het zelfvertrouwen, verbetert de zelfbeheersing en zet aan tot het verleggen van je grenzen. Klimmen is een spel, een persoonlijke uitdaging. Klimmen werkt verslavend en voor je het weet, kun je niet meer zonder!

 

© Rémy MASSEGLIA – Fotolia.com

 

Nieuws voor fietsfanaten

Focus op enkele nieuwigheden die de populairste zomeractiviteit in het skioord naar een hoger niveau tillen:

Tochten per gewone fiets en elektrische mountainbike:

In Peyragudes werd deze winter een nieuwe afdaling aangelegd voor de UCI Wereldbeker DHI die van 1 tot 3 september plaatsvindt. Dit nieuwe internationale downhillparcours bevindt zich onder de Skyvall-kabelbaan en bevat afwisselend open trails en zones tussen kreupelhout. Het terrein is een mix van onverharde ondergrond, rotsachtige tracks en wortels. Het is het derde afdalingsparcours van internationaal niveau in het massief van de Pyreneeën, naast de pistes van Vallnord en Lourdes.

 

 

Skiliften inzetten voor downhill mountainbikers:

Val d’Isère mikt op de beginnende mountainbikers. Op de recent aangelegde oefenzone kunnen ze kennismaken met de verschillende soorten tracks die ze nadien langs de parcours zullen aantreffen. Vanaf deze zomer zijn er trackonderdelen aanwezig waar downhillers in spe de verschillende afdalingstechnieken kunnen inoefenen.

 

Dit is slechts een voorbeeld … kijk op onze website voor alle andere activiteiten!

 

Contact : 

France Montagnes

Martine Achard – Promotion 

m.achard@france-montagnes.com

Tel :  +33 (0)4 79 65 06 75