Ontdek het kasteel van Chantilly, een van de parels aan de Franse erfgoedkroon

Written by Sylvie Chantal maart 23, 2023 0 comment

Het kasteel van Chantilly, een pronkstuk van Franse ‘art de vivre’, bevindt zich op minder dan een uur rijden van Parijs. Dit kasteel-museum is een van de meest bezochte erfgoedparels in Frankrijk. Je vindt er een volledig intacte collectie kunstschatten van Hendrik van Orléans, een 19e-eeuwse prins en zoon van koning Lodewijk Filips I.”

De collectie bevat een uitzonderlijk aantal oude meesters, zoals Rafaël, Botticelli, Poussin, Delacroix … Het is de op een na grootste verzameling (na die van het Louvre) van oude schilderkunst.

 

Galerie de peintures © Marc Walter

 

De Grandes-Écuries of paardenstallen zijn een meesterlijk bouwwerk uit de 18e eeuw. Vandaag bieden ze onderdak aan het paardenmuseum en een internationaal gerenommeerd ruitergezelschap dat het hele jaar door paardenshows en -animaties opvoert.
Ontdek dit jaar het spectakel “Totem” een nieuwe show waarin een hommage wordt gebracht aan de ruitervolkeren, van 9 april t/m 29 oktober 2023.

 

 

 

Ontdek het kasteelpark van Chantilly langs een verkenningsparcours dat je doorheen de eeuwen loodst: de perkentuin, ontworpen door André Le Nôtre in de 17e eeuw, de Engels-Chinese tuin (eind 18e eeuw) en de Engelse tuin die in het begin van de 19e eeuw werd aangelegd.”

 

 

Ontdek onze kant-en-klare arrangementen voor groepen:

  • Het dagarrangement ‘Kasteel’ omvat een vrij bezoek aan het kasteel, het park en de paardenstallen.
  • Het arrangement ‘Kasteel en show’ omvat een vrij bezoek aan het kasteel, het park, de stallen en de paardenshow.

 

Proef échte slagroom tijdens een culinaire workshop!

Maak van de gelegenheid gebruik om de legendarische crème Chantilly te leren kloppen! Het broederschap van de “Chevaliers fouetteurs” promoot dit historische en culinaire erfgoed. Tijdens de workshop kom je alle geheimen van dit wereldberoemde recept te weten!

 

 

Contact :

Château de Chantilly

Développement commercial

marie-alix.vaccaro@chateaudechantilly.fr

Tel: + 33 3 44 27 31 55