Touraine, een traag tussendoortje

Written by Sylvie Chantal mei 31, 2023 0 comment

Bewonder het Loiredal, Unesco-werelderfgoed, vanop het water of via Loire à Vélo®

Op een traditionele boottocht op de Loire of de Cher waan je je even van de wereld in volle natuur, op slechts een steenworp afstand van het stadsgewoel. Een schipper vergezelt je op je eigen privéboot, de perfecte uitvalsbasis om de wilde fauna en flora te bewonderen, bij zonsondergang en aperitiefje te nuttigen, of om oude scheepswerven langs de Cher te ontdekken.

Wie liever niet op een bootje ronddobbert, kan de streek verkennen via Loire à Vélo®, de eerste bewegwijzerde en beveiligde fietsroute van Frankrijk. Via deze route kun je vanaf de oevers het landschap van deze majestueuze rivier bewonderen, dat tevens Unesco-werelderfgoed is. Er zijn verschillende formules op maat beschikbaar: En Roue Libre voor 3 dagen en 2 nachten, of La Loire à Vélo® voor 2 dagen en 1 nacht.

 

Apéro Gabare ©Overways

 

 

De tuin van Frankrijk

Wie Touraine zegt, vermeldt meteen haar indrukwekkende tuinen. Door haar ontelbare moestuinen, boomgaarden en siertuinen kreeg Touraine sinds de renaissance de bijnaam “de Tuin van Frankrijk” opgespeld.  Vanuit Tours kun je tijdens een daguitstap gemakkelijk de uitzonderlijke tuinen van de kastelen van de Loire bezoeken. Flaneer door de tuinen van het Château de Villandry, dat geklasseerd is als een van de “jardins remarquables”, bewonder de weerspiegeling in het water van het Château d’Azay-le-Rideau en herbeleef de tijd van de koningen in het Château de Langeais.

 

Jardins du Château de Villandry ©JC Coutand (ADT 37)

 

 

Tussen de wijngaarden

De art de vivre vind je ook terug in de wijnbouwgebieden, waar je de wijngaarden en de typische grotwoningen te voet, per fiets en zelfs met een e-step kunt verkennen. Lokale telers zullen je met plezier ontvangen en hun wijn of streekproducten voorschotelen.

 

Route touristique des vignobles ©JC Coutand (ADT 37)

 

 

Slow tourism, dat is ook overnachten en eten bij horeca die ecologisch toerisme omarmt. Het Clef Verte-label, het eerste label voor duurzaam toerisme in Frankrijk, garandeert een duurzame benadering. Touraine telt inmiddels al 24 trotse eigenaars van het Clef Verte-label in de Indre-et-Loire, zoals Château de Beaulieu en Domaine de la Trigalière.

 

 

Contact

Office de Tourisme & des Congrès Tours Loire Valley

Anne Haubois-Delmar – Responsable du Service Réceptif 

dmc@tours-tourisme.fr

Tel : +33 (0)2 47 70 37 34