Val Thorens, 50 jaar later, het eeuwig jongste wintersportgebied van Frankrijk

Written by Sylvie Chantal september 9, 2022 0 comment

In 50 jaar tijd is het gebied enorm geëvolueerd, met in de loop der jaren vooral snellere en efficiëntere skiliften. De grote projecten, die het gebied beroemd hebben gemaakt, benadrukten de menselijke en technische vaardigheden van de pioniers. Dankzij hun bergervaring hebben ze dit natuurlijke speelterrein op een verstandige en respectvolle manier kunnen ontwikkelen. Op 50-jarige leeftijd kijkt Val Thorens met een volwassen blik naar de toekomst en past het zich aan de trends en de gewoonten van de huidige samenleving aan.

Val Thorens krijgt zijn eerste make-over! In het hart van het gebied openen vanaf december 2022 het gloednieuwe sport- en congrescentrum ‘Le Board’ en het busstation om sportliefhebbers, gezinnen, feestgangers en zwemmers te verwelkomen.
Een levendige en moderne hotspot in Val Thorens, met een positief effect voor lichaam en geest!

Piscine Centre sportif

 

Le Board

Een nieuwe plek in het hart van het gebied waar mensen niet alleen kunnen sporten, plezier kunnen maken en wateractiviteiten kunnen beoefenen, maar waar ook evenementen voor bedrijven en het grote publiek kunnen plaatsvinden.
Je vindt er:
▶ Een waterparadijs met een recreatiebad met watervallen, waterligbanken, massagestralen, bubbelbedden en twee zwembanen van 20 m. Voor de allerkleinsten zijn er waterspelletjes en een splash pad. Een wellnessruimte met twee balneotherapiebaden, drie sauna’s, een hamam, koudwaterput en sneeuwfontein, kruidentheesalon, rustruimtes en tien behandelcabines!

▶ De Arena, de polyvalente ruimte van dit nieuwe complex, waar verschillende sporten (volleybal, tafeltennis, badminton) kunnen worden beoefend en sportieve, muzikale, culturele en professionele evenementen kunnen worden georganiseerd.

▶ Ruimtes voor fitness, krachttraining, opwarming en losse gewichten (loopbanden, fietsen, halters, battle rope, chariots enz.).

▶ Het Fun Park, een gigantische speeltuin met trampolines en een avonturenparcours met glijbanen, de ideale plek om samen plezier te maken en te lachen op regenachtige dagen.

▶ In dit nieuwe complex kunnen ook seminars en bedrijfsevenementen worden georganiseerd dankzij de congresruimte met een auditorium met 446 zitplaatsen en 12 vergaderzalen, een loungeruimte en toegang tot het terras met uitzicht op de bergen en de Arena.

▶ Het nieuwe busstation met wachtzaal, bagagedepot en onthaalpunt is geïntegreerd in het gebouw en zal ervoor zorgen dat de aankomst van de vakantiegangers vlotter verloopt. Zo kunnen ze niet alleen gebruikmaken van een service om gemakkelijk hun verblijfplaats te bereiken, maar kunnen ze ook wat langer skiën bij aankomst of vertrek dankzij het bagagedepotsysteem!

 

Restaurants en hotels, de grote make-over

Op het gebied van gastronomie ondergaan La Maison en La Face Ouest, de must-do’s van het gebied op de Place de Caron, een facelift. En de hotels volgen dit voorbeeld zodat hun klanten op twee oren kunnen blijven slapen. De hotels 3 Vallées, Fahrenheit 7, Fitz Roy en Altapura worden in een nieuw jasje gestoken met slimme verbouwingen om de visionaire geest van het gebied naar een hoger niveau te tillen.

Fitz Roy

 

Een nieuw aanbod voor 100 % (ruimte) fun

De funzones van Val Thorens zijn de ideale plekken om te skiën met het gezin.
Ze zijn dit seizoen opnieuw ingericht zodat kinderen en beginners vooruitgang kunnen boeken en zich tegelijkertijd kunnen amuseren! In Val Thorens, dat een speciale band heeft met de maan, vertrekken beginnende skiërs in een baan om de aarde om de ruimte, de kosmos en de maan te ontdekken. Maak deze winter kennis met Valthy en zijn vrienden (Abby de bij, Chamy de gems en Foxy de vos) op twee nieuwe pistes en funzones: La Piste de l’Espace en L’Expérience Spatiale. En dat is niet alles! Dit thema is overal op de pistes en in het gebied te ontdekken via verschillende spelletjes voor het hele gezin. Trek je ruimtepakken aan en maak je klaar voor de take-off.

La Piste de l’espace VT funride

 

Contacts : 

Val Thorens Tours

243 rue de la Lombarde – Le Génépi – F73440 Les Belleville

Nathalie, Eric et Quentin
vtt@valthorens.com