Wijnroute van de Auxerrois

Written by Sylvie Chantal juni 5, 2023 0 comment

In de Bourgogne, op 1,5 uur rijden van Parijs en niet ver van wijndorp Chablis, biedt Auxerre je het hele Bourgondische smakenpalet voor een wijnvakantie. Maak kennis met de wijnbouwers en een rijk erfgoed waarvan het water (of de wijn) je in de mond gaat lopen.

 

Vélo Canal @France à Vélo

 

Al eeuwenlang is de Auxerrois de bakermat van een grote verscheidenheid aan wijnhuizen die wijnen aanbieden met heel uiteenlopende, maar ongeëvenaarde aroma’s en smaken: zowel liefhebbers als kenners vinden er hun smaak!

Vertrek vanuit Auxerre, met zijn steegjes vol vakwerkhuisjes, en fiets langs het Canal du Nivernais naar het zuiden van de stad! Bewonder de ongerepte landschappen om je heen en geniet van een verkwikkende wandeling in de natuur.

 

Pans de bois – ©Kim Ramsussen

 

De wijnroute van de Auxerrois loopt door een reeks pittoreske wijndorpen vol charme en authenticiteit. Ze neemt je mee op ontdekkingstocht door heuvelachtige landschappen met een uitzonderlijk uitzicht op de wijngaarden. Volg de wandelroutes, laat je verbazen door het cultuur- en wijnerfgoed en trakteer jezelf op lokale specialiteiten: gougères (kaassoesjes), kersen, escargots, jambon persillé (terrine van ham en groenten) … Geniet van het Bourgondische leven!

Onderweg kan je even halte houden in de typische dorpjes langs de wijnroute. Je ontdekt er een rijk historisch erfgoed, zoals in Coulanges-la-Vineuse, dat het label ‘Cité de Caractère’ draagt en waarin elk steegje wijngeschiedenis ademt.

 

Coulange la vineuse @BIVB

 

Laat je onderdompelen in de ziel van de Auxerrois en luister naar de wijnbouwers die hun passie delen en je laten kennismaken met de authenticiteit van hun streek. Bezoek hun domein en neem de tijd om in een bijzondere wijnkelder of bij een bord met lokale producten te proeven van de variëteit aan wijnen die de streek te bieden heeft. Beleef een gezellig en authentiek wijnmoment.

Vin et Gastronomie @Kim Rasmussen

 

Ontdek het Office de tourisme van Auxerre  en het Canal du Nivernais

 

Contacts : 

Agence Destination Auxerre

Perrine Grulet – Chargée de Commercialisation

destinationauxerre@ot-auxerre.fr

Tel : + 33 (0)3 86 52 85 72