Winterstop in het land van de kastelen

Written by Gisèle Jamin juli 31, 2023 0 comment

Ontdek Touraine in de wintermaanden en word ondergedompeld in de magische sfeer van de kastelen met Kerstmis, reis door de tijd van de oudheid tot het heden in een enkele straten van Tours, geniet van de plaatselijke keuken en de beroemde kazen en wijnen. Deze bestemming zit boordevol activiteiten voor een onvergetelijk verblijf.

“Kerstmis in het Land van de Kastelen”: mis het niet

Van 2 december tot 7 januari nemen de meest emblematische kastelen van de Loire-vallei je mee op een reis in de magische wereld van Kerstmis. Elke locatie heeft zijn eigen unieke thema, setting en entertainment, en neemt zijn bezoekers mee naar betoverende, fantastische en gastronomische werelden… Om optimaal te profiteren van de magie van het feestseizoen, bieden wij je een all-inclusive arrangement van 3 dagen / 2 nachten om de 7 kastelen die deelnemen aan het evenement “Kerst in het Land van de Kastelen” en de kerstmarkten van Tours te bezoeken.

 

Noël au Château de Chenonceau @JC Coutand

 

Begeleide bezoeken: Het verhaal van Tours

Tours, geklasseerd als “Stad van Kunst en Geschiedenis”, combineert erfgoed en moderniteit. Van de ene straat naar de andere zie je de kathedraal Saint-Gatien en het Centre de Création Contemporaine (Centrum voor Hedendaagse Kunst) Olivier Debré, de middeleeuwse Vieux Tours en talrijke Art Deco-gebouwen, het Quartier des Arts en de straatkunst.

Als de avond valt, onthult de lichtroute de architectonische schoonheid van de straten en monumenten. Om je onder te dompelen in de geschiedenis van de stad en de bezienswaardigheden te ontdekken, zijn er het hele jaar door, dag en nacht, algemene en thematische rondleidingen beschikbaar.

 

Place Châteauneuf – Lumières@Léonard De Serres

 

“Internationale Stad van de Gastronomie”: een uitje voor fijnproevers 

Tours kreeg het label “Internationale Stad van de Gastronomie” en de stad komt tot leven met diverse culinaire evenementen en uitstekende restaurants.

Tijdens het bezoek “Le Tours de la gastronomie” ontdek je in een paar uur de belangrijkste producten en de geschiedenis van de regio rond Tours. Voor een complete ervaring biedt het arrangement van 3 dagen / 2 nachten “De kunst van het leven in Val de Loire ” een selectie hoogtepunten, waaronder een kookcursus, een wijnproeverij in de wijngaarden en een bezoek aan de decoratieve moestuinen, met als hoogtepunt de beroemde tuinen van Villandry.

 

Chez Madie @Chez Madie

 

Contact

Office de Tourisme & des Congrès Tours Loire Valley

Anne Haubois-Delmar – Responsable du Service Réceptif 

dmc@tours-tourisme.fr

Tel : +33 (0)2 47 70 37 34