Alle wegen leiden naar Nîmes …

Written by Sylvie Chantal april 4, 2022 0 comment

Éte Nîmes Maison Carree
Éte Nîmes Maison Carree

Éte Nîmes Maison Carree © OT Nimes

 

Nîmes is een perfecte uitvalbasis om de rijkdom van het omringende gebied te ontdekken. De stad is ideaal gelegen tussen de Cevennen, de Camargue, de Provence en Occitanië en biedt talloze karaktervolle, comfortabele hotels met een authentiek kader waar het heerlijk toeven is.

Nîmes kreeg in de loop der eeuwen vorm rond zijn uitzonderlijk goed bewaarde Romeinse monumenten en is vandaag een stad met een ‘menselijk’ gelaat: op en top eigentijds, gastronomisch en bruisend!

Het stadscentrum rijgt herenhuizen, hedendaagse architectuur, streetart, eethallen, sterrenrestaurants, schaduwrijke pleinen en terrassen aaneen. Dat alles omringd door een groene omgeving met weidse landschappen, wijngaarden, geklasseerde sites en natuurparken die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

 

Zin in een fantastisch mooi ‘slow’ verblijf midden in de natuur? Nîmes wordt jouw bestemming!

 

Jardins de la Fontaine, Nîmes

Jardins de la Fontaine © O.Maynard / OT Nimes

Naar Nîmes kom je ook voor ecologisch verantwoord en duurzaam toerisme. Terwijl je tijdens een mini-Raid Aventure de mooiste landschappen van de Gorges du Gardon verkent – door Unesco uitgeroepen tot biosfeerreservaat – krijg je gegarandeerd een flink zuurstofshot!

Na het inchecken in een van de comfortabele hotels naar keuze, ben je klaar voor het avontuur. Wat heeft dit uitzonderlijk natuurgebied voor jou in petto? Een fietstocht op een elektrische fatbike, een wandelparcours en een peddeltocht in een opblaasbare kajak. Volop genieten van het groen en de natuur in de stadsrand … Als dat geen mooie vooruitzichten zijn!

 

Op zoek naar ideetjes voor tijdens je verblijf? Wij hebben suggesties die bij jou passen!

 

Het onthaalteam van Nîmes Tourisme staat voor je klaar om jouw wensen om te zetten in onvergetelijke herinneringen! Originele activiteiten, verrassende bezoeken, waardevol erfgoed en unieke sites, opmerkelijke gastronomie en ga zo maar door. Jij vraagt … en ons team van professionals werkt voorstellen uit op jouw maat!

 

Nîmes: de meest Provençaalse van alle de Occitaanse steden …

 

Pont du Gard à vélo

Nîmes ligt op minder dan een uur van de Camargue, de Middellandse Zee, de Provence of het nationale park van de Cevennen. De stad is omgeven door opmerkelijk UNESCO-erfgoed, zoals de Pont du Gard en de abdijkerk van Saint-Gilles, en vormt de perfecte uitvalbasis voor langere verblijven. Ideaal om tijdens je vakantie daguitstappen te maken in steeds weer verrassende omgevingen!

 

NÎmes een verbazingwekkende bestemming

 

Contact

Nîmes Tourisme


Irene Fanton
Responsable Pôle Attractivité
Tel: +33 (0) 4 66 58 30 20 GSM: +33 (0) 6 74 05 36 07
Irene.fanton@nimes-tourisme.com
www.nimes-tourisme.com

 

Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn

#nimestourisme #touslescheminmenentanimes