De rots van Roquebrune, natuurontdekkingen in 2022

Written by Sylvie Chantal april 7, 2022 0 comment

De rots van Roquebrune is een iconische site in het hartje van de Provence en de Côte d’Azur. Vanop zijn flanken heb je een adembenemend uitzicht over het eeuwenoude dorp Roquebrune-sur-Argens. Vanaf dit voorjaar worden op deze prachtige locatie een aantal nieuwe wandelpaden opengesteld. Wie de beklimming onderneemt naar de top van de rots, kan de drie kruisen van dichtbij bewonderen.

 

Roquebrune-sur-Argens en Les Issambres, natuurontdekkingen in 2022

Het eeuwenoude dorp Roquebrune-sur-Argens met zijn badplaats Les Issambres vormt de overgang tussen de bruisende Côté d’Azur en de authentieke Provence. Op deze tussenstop komen natuurpracht en recreatie samen. Er is ruimte voor watersporten, maar evenzeer voor historisch erfgoed, typische Franse ‘art de vivre’ en streekproducten.

Zin in een ontspannende of een actieve vakantie, omgeven door de natuur? Hier vind je volop inspiratie en ideeën om deze plek tussen land en zee te verkennen, en dit volgens ieders stijl en voorkeur!

 

Les Issambres, Panorama@Office de Tourisme – Nino GOMEZ

 

 

Wandelroutes in de omgeving van de Rocher de Roquebrune 

Dit voorjaar gaan een aantal nieuwe bewegwijzerde wandelpaden naar de iconische rots van Roquebrune open. Aan de voet van deze niet te missen bezienswaardigheid werden alvast nieuwe parkeerplaatsen aangelegd.

Na een beklimming naar de top van de rots bereik je op 373 m hoogte de site met de drie beroemde kruisen (beeldhouwwerken) van de hand van Bernar Venet. Een uur lang klim en wandel je door het Provençaalse bos met groene eiken, kurkeiken en kastanjebomen. Met wat geluk kom je onderweg de iconische Griekse landschildpad tegen, een beschermde soort, die heel waardevol is voor de regio. Let wel: de rots is bereikbaar voor degelijk uitgeruste en vooral sportieve wandelaars.

De langverwachte opening van deze wandelpaden kadert in een groots opgezet project van de gemeente Roquebrune-sur-Argens: natuurbeleving brengen binnen een vakantieaanbod dat zich over vier seizoenen uitstrekt. Er staan dit jaar nog heel wat nieuwe wandelpaden en -routes op de planning, zoals onder meer de grotten van de Gorges du Blavet. Dat is een historische site waar archeologen in de jaren 1920 belangrijke vuurstenen uit de prehistorie hebben opgegraven.

 

 

De routes langs de kustlijn van Les Issambres zijn nu al het hele jaar toegankelijk. Een daarvan doorkruist het natuurgebied Vallon de la Gaillarde en baant zich in de winter een weg onder een boog van mimosabomen. Het wandelpad langs de kust biedt op zijn beurt een weids uitzicht over de Golfe de Saint Tropez.

De wandelpaden zijn er klaar voor. Jij ook? Wandelroutes binnenkort online beschikbaar.

 

Contact :

Office de Tourisme de Roquebrune-sur-Argens     

Tél : +33.(0) 4.94.19.89.89

Mme Perrine Crépelle :  pcrepelle@roquebrunesurargens.fr