Fécamp: een natuurparel in Pays des Hautes Falaises

Written by Sylvie Chantal april 7, 2022 0 comment

Fécamp ligt verscholen in de Valmont-vallei in Normandië. Het stadje ontleent zijn natuurlijke charme aan de overbekende krijtrotsen en het overweldigend uitzicht over het groenovergoten platteland. Het is de bestemming bij uitstek voor een verblijf in het teken van herbronnen en ontspannen in een omgeving waar natuur, geschiedenis, gastronomie en tradities de plak zwaaien.

Ecomobiliteit en vakantie

Fécamp is gemakkelijk bereikbaar met de trein vanuit Parijs. Langs de vele fietsroutes en wandelpaden kun je Fécamp op een 100 % groene manier ontdekken. Fécamp telt maar liefst 10 bewegwijzerde wandelroutes om het stadje en de omgeving te verkennen. Ook de GR® 21 doet Fécamp aan. Deze GR langs de kustlijn, doorheen vlaktes, langs stranden, kliffen en typische dorpen werd in 2020 uitgeroepen tot de beste GR van Frankrijk. Waar wacht je nog op om de gezonde Normandische lucht op te snuiven? Ook voor fietsliefhebbers heeft Fécamp veel te bieden! Of je nu de Vélomaritime, de Véloroute du Lin of de VéloCauchoise uitprobeert, telkens weer zullen de groene landschappen en de rust je aangenaam verrassen. Ver weg van het drukke autoverkeer. Wie in is voor een nieuwe beleving kan de streek verkennen met een offroad e-step. Liefhebbers van het ruime sop zijn welkom aan boord van een oud zeilschip om de krijtrotsen van de Albasten Kust te bewonderen vanop zee. Ook in Fécamp luidt het gezegde: “Na de inspanning komt de ontspanning”. En dat hebben de lokale producenten en gastronomische professionals goed begrepen.

 

 

Véloroute du Lin @OIT Fécamp

 

Culinaire ontdekkingen en streekproducten

Naast onze prachtige landschappen, zullen ook onze lokale producten en culinaire vakkennis je weten te fascineren. Tijd om kennis te maken met de knowhow van deze mannen en vrouwen die onze streek zo bijzonder maken. Ontdek de geschiedenis en de productietechnieken van cider … voordat je aan het proeven gaat. Laat je gastronomisch verwennen door restaurateurs die samenwerken met de dienst van toerisme en geselecteerd werden voor hun kwaliteitsvolle producten en dienstverlening. Struin langs groentekwekerijen waar de tuinbouwers je alles vertellen over ecologische teelten en beleef de oogst ervan op de eerste rij. Tijdens een bezoek aan het Palais Bénédictine maak je onder leiding van een gids kennis met de befaamde likeur. Een unieke ervaring in een prachtig kader die alle zintuigen aanspreekt. Het Palais Bénédictine is niet alleen een streling voor het oog en de smaakpapillen, het is de enige distilleerderij ter wereld waar Bénédictine wordt geproduceerd. Duik terug in de tijd tussen de koperen alambieken uit de 19e eeuw, die nog steeds in gebruik zijn.

 

Marché aux poissons @OIT Fécamp

 

Een stad vol geschiedenis en verhalen

Fécamp kreeg in 1992 het label ‘Ville et Pays d’art et d’histoire’. De stad heeft inderdaad heel wat te vertellen. Fécamp kon zich als kuststad door de eeuwen heen openstellen naar de buitenwereld en zich ontwikkelen op het ritme van de getijden. Het Musée des Pêcheries vertelt de geschiedenis van de stad en haar inwoners. De gidsen van de erfgoeddienst leggen je van naaldje tot draadje uit wat de Atlantikwall en de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben betekend voor de streek. Rond je tijdreis af in de omgeving van het Palais Ducal, of de resten van de doortocht van de eerste hertogen van Normandië, waaronder Willem de Veroveraar.

 

 

Milpat @OIT Fécamp

 

Met dit gevarieerde menu van toeristische must-sees biedt Fécamp je een verblijf in het teken van natuurpracht en authenticiteit, die beslist je zintuigen en nieuwsgierigheid zullen prikkelen.

Ontdek Fécamp Tourisme 

 

Contact :

Office Intercommunal de Tourisme de Fécamp

Mr Kevin DUBOCAGE – Responsable du service Réceptif

Tel : +33 (0)2 35 28 84 62

kdubocage@fecamptourisme.com