Citytrips in Hauts-de-France

Written by Kris april 8, 2022 0 comment

Lille

Lille3000 UTOPIA

 

Lille

© Lille3000 Utopia

In 2004 was Rijsel de culturele hoofdstad van Europa. Om de drie jaar brengt een nieuw cultureel seizoen ons samen. In 2022 willen we een nieuw hoofdstuk schrijven in het culturele leven van Rijsel, de metropool en de regio: Utopia. Utopia zal plaatsvinden van 14 mei tot 2 oktober 2022. Deze nieuwe editie, voorgesteld door lille3000, zal gewijd zijn aan de natuur en de relatie tussen de mens en zijn omgeving.

Geconfronteerd met de ecologische noodzaak, gebruiken vele kunstenaars, die zich steeds meer engageren, hun creaties om tot nadenken aan te zetten, maar ook om ons ertoe aan te zetten actief deel te nemen aan de vrijwaring van onze natuurlijke rijkdommen. Utopia nodigt ons uit in musea, openbare ruimten, parken en tuinen, natuurgebieden en theaters om hun visie op een meer ecologische en verantwoordelijke wereld te ontdekken.

 

Ontdek de stad AMIENS!

 

Amiens heeft werkelijk alles in huis om te charmeren: cultuur en erfgoed, architecturale en historische bezienswaardigheden, natuur in de stad met het festival Art & Jardin … Hier vind je wat inspiratie:

 

NIEUW IN 2022: EEN AMBITIEUS EN INNOVATIEF PARCOURS MET JULES VERNE, CREATIEF GENIE!

 

Amiens - La Maison de Jules Verne

Amiens – La Maison de Jules Verne

Jules Verne woonde het grootste deel van zijn leven in Amiens. De stad werkte een Jules Verne-parcours uit met focus op nieuwe technologieën. Zo vind je er een monumentaal werk dat verwijst naar zijn ‘20.000 Mijlen onder zee’ en streetart die iconische haltes aanwijst. In de voetsporen van Jules Verne: te voet of met de fiets. Een uitgelezen en ecologische verantwoorde manier om de stad te ontdekken!

Download het parcours Jules Verne: Arronax

 

De 13e editie van het Internationaal Tuinenfestival

 

Hortillonnages

Hortillonnages

Hortillonnages Amiens laat het publiek kennismaken met een vijftigtal creaties van de jongste generatie landschapsarchitecten, architecten en beeldende kunstenaars uit de hele wereld. Een artistieke, poëtische tocht in het teken van must-see landschappen!
Om aan het festival deel te nemen kan je beschikken over een elektrisch aangedreven bootje met stille motor (ecotoerisme), reddingsvest, plan en gsm-nummer.
Duur van de boottocht: 2.30 uur – Data: van 26/05 tot 16/10/2022

 

Het Musée de Picardie is volledig gerenoveerd en toegankelijk voor iedereen

 

Het is een indrukwekkend paleis, geïnspireerd op het Louvre van Napoleon III en het eerste gebouw in Frankrijk dat tussen 1855 en 1867 werd opgetrokken om kunstwerken tentoon te stellen en dus als museum te fungeren. Het Musée de Picardie wordt als een van de mooiste musea uit de provincie beschouwd. De rijk geschakeerde collecties nemen de bezoekers op een beklijvende ontdekkingsreis doorheen de geschiedenis van de westerse wereld, van prehistorie tot heden.

Musée de Picardie

Musée de Picardie

 

De regio Hauts-de-France plaatst ook dit jaar art deco op het hoogste schavotje .

 

Tussen 1 april en 29 mei 2022 zetten verschillende steden het buitengewone art-deco-erfgoed in de kijker. Deze 10e editie vestigt meer dan ooit de aandacht op de architecturale rijkdom van steden en gemeenten in de regio. De architectuur uit het interbellum: excentriek, gewaagd en verbazingwekkend inventief. Breng een bezoek aan het art-deco-erfgoed in steden als Amiens, Arras, Béthune, Cambrai, Lens, Roubaix, Saint-Omer, Saint-Quentin …

 

Afpraak in de Hauts-de-France!

 

CONTACT:


Comité Régional du Tourisme et des Congrès Hauts-de-France

Jasmin DUBOS
Business Developer Belgique & Pays-Bas
jasmin.dubos@hautsdefrancetourisme.com
Tel : +33 (0)6 32 33 50 93
www.tourisme-en-hautsdefrance.com

Facebook
Intagram
YouTube