POITIERS, een wandeling door de pittoreske straatjes

Written by Kris april 11, 2022 0 comment

Notre-Dame-La-Grande Church

Notre-Dame-La-Grande Church © Sébastien Laval / VisitPoitiers

 

Zin om kennis te maken met een uitzonderlijke cultuur,

 

een prestigieus architecturaal en historisch erfgoed, overheerlijke lokale specialiteiten en ongerepte natuur? Of droomde je ervan ooit te experimenteren met de verbluffende nieuwigheden van Futuroscope?

 

FUTUROSCOPE

Futuroscope © Glory Paris, Calune, D. Laming, architecte Futuroscope

 

Geen twijfel mogelijk, je volgende verblijf in Poitiers wordt onvergetelijk!

 

In de pittoreske voetgangersstraten van de oude stad ligt 2000 jaar geschiedenis aan je voeten: de kerk Notre-Dame-la-Grande, een parel van de romaanse kunst, het paleis van de hertogen van Aquitaine, met de pracht en praal van het hof van Eleonora, de kathedraal Saint-Pierre, met zijn buitengewone gotische schilderijen, de kerk Saint-Hilaire-le-Grand, geklasseerd als Unesco-werelderfgoed, het Saint-Jean-Baptisterium, een van de oudste christelijke monumenten van het westen … en nog veel meer van de 80 geklasseerde monumenten die de stad rijk is.

 

Lonkt de natuur?

 

Bezoek het Parc de Blossac, de ‘groene long’ van de stad, op een originele en ecologische manier aan het stuur van een elektrisch ondersteunde ‘Rosalie’, de lokale trapauto. Plezier verzekerd voor jong en oud en laat je vooral niet afleiden door de nieuwsgierige blikken van voorbijgangers!

Rosalie

Rosalie © Aurélie Guisano / VisitPoitiers

Of wat dacht je van de ‘Vélorail’ in Chauvigny? Je fietst op de voormalige spoorweg in je eigen tempo en geniet van adembenemende landschappen. Wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen langs de meer dan 400 km bewegwijzerde routes tussen rivierlandschappen, rotspartijen en dorre valleien. Het wordt moeilijk kiezen …

 

Zin in gastronomie ?

 

En uiteraard komen ook de liefhebbers van lekker eten volop aan hun trekken.

De kraampjes op onze markten staan boordevol streekproducten die de smaakpapillen verwennen: geitenkaasjes, notenolie, kaastaarten, farci poitevin (groene groentepastei), broyé poitevin (gebak), wijnen uit Haut-Poitou en nog veel meer smaakverrassingen …

 

Fromages

Fromages © Sébastien Laval – VisitPoitiers

 

Tot binnenkort in Poitiers, je volgende vakantiebestemming!

 

Contact :

Logo Poitier
OFFICE DE TOURISME GRAND POITIERS
45 place Charles de Gaulle
86000 Poitiers

Agnès HUBERT – Responsable Promotion
agnes.hubert@visitpoitiers.fr
Tél : +33 (0)5 49 41 22 63

Facebook
Intagram
Twitter
Youtube