De vallei van de Rance, groene long aan de voet van de middeleeuwse stad van dinan

Written by Sylvie Chantal april 12, 2022 0 comment

De vallei van de Rance is nu eens landelijk, dan weer stedelijk, dan weer wild en dan weer maritiem. Een ideale plek om er de fauna en flora te ontdekken, boottochten te maken (of je nu passagier of bestuurder bent), te wandelen of te fietsen op het jaagpad. Ook kan je picknicken langs het water …

 

 

De wandelingen langs de vallei nemen je mee naar de mooiste verborgen plekjes met adembenemende uitzichten zoals het kasteel en de abdij Saint-Magloire de Léhon, het stadje Evran met zijn rivierhaven of de prachtige haven van Lyvet in Saint-Samson-sur-Rance. De Châtelier-sluis vormt daar overigens de grens tussen de rivier de Rance en de maritieme Rance, die meer onderhevig is aan de getijden.

 

Abbaye Saint-Magloire de Léhon @Simon Bourcier

 

Om de vallei van de Rance te verkennen, zijn er verschillende mogelijkheden: begeleide fietstochten op het jaagpad langs het kanaal van Ille-et-Rance, te voet, met een natuurgids, tijdens een aperitieftocht of met de boot!

Vallée de la Rance ©Agence Les Conteurs

 

De haven van Dinan, vertrekpunt voor de mooiste wandelingen langs de Rance

Aan de voet van het mottekasteel biedt de haven van Dinan een prachtig uitzicht op de stadsmuren en het cultureel erfgoed van de beroemde middeleeuwse stad.

De haven van Dinan is ook het vertrekpunt voor verschillende boottochten.

 

Port de Dinan ©Simon Bourcier

 

Onze ideeën voor groepsreizen rond de vallei van Rance

  • Dinan, de Rance en zun schatten : 

Volg de gids van de kunst- en geschiedenisstad naar de kleine pittoreske binnenstad
10:00 / Rondleiding door Dinan met een gids (1.30 u./2 u.) of rondleiding in een toeristisch treintje met gids (45 min. – tarieven op aanvraag).
12:00 / Lunch in een traditioneel restaurant in het historische centrum of aan de haven.
14:15 / Stap aan boord van de Jaman V voor een fantastische boottocht met uitleg over de Rance (45 min.). Je krijgt het voorrecht om aan land te gaan in de tuinen van de abdij van Léhon, waar een gids op je wacht.
15:15 / Begeleid bezoek aan de abdij van Saint-Magloire, gelegen in het hart van de karakteristieke binnenstad van Léhon (1.30 u./2 u.).✦ Tarief: € 61 incl. btw/pers. (basis 20-25 pers.)
✦ Eén persoon gratis bij 25 betalende personen + bestuurder.
✦ Rondleiding geldig van april tot half oktober.

Meer informatie

  • De vallei van de Rance, wat een lekkernu!

Een ontdekkingsdag om je smaakpapillen en pupillen de kost te geven 09:00 / Rondleiding door Dinan met een gids (1.30 u./2 u.) of rondleiding in een toeristisch treintje met gids (45 min. – tarieven op aanvraag).
11:15 / Aankomst in de haven van Lyvet. Ontdek hier de oude vissershutten en de Châtelier-sluis, waar tal van boten passeren. Vertrek op aperitiefcruise naar de haven van Dinan en terug (1.30 u.).
13:00 / Lunch aan boord van de Maltess. Geniet van de traditionele en lokale keuken in de haven van Lyvet.
15:30 / Ontdek de Moulin du Prat! Gebouwd in de vijftiende eeuw en gelegen in het hart van de vallei van de Rance, maakt de molen gebruik van de energie van de rivier en laat hij de knowhow van weleer herleven.
Optie Bretoense proevertjes (galette met boter en jam, vergezeld van een kop cider): + € 5/persoon.✦ Tarief: €73 incl. btw/pers. (basis 20-25 pers.)
✦ Eén persoon gratis bij 25 betalende personen + bestuurder.
✦ Rondleiding geldig van april tot half oktober.

Meer informatie

 

Ontdek de vidéo

Contact :

Dinan Cap Frehel Tourisme

9 rue du Château – 22100 Dinan

Tel : +33 0 825 95 01 22

www.dinan-capfrehel.com

Onthaaldienst voor groepen en bedrijven:  servicegroupes@dinan-capfrehel.com

Tel.  +33 0 2 96 876 970