Nice Côte d’Azur, de belofte van een geslaagd verblijf…

Written by Sylvie Chantal april 13, 2022 0 comment

l’OTM Nice

Aan de rand van de Middellandse Zee, op slechts een paar kilometer van Italië, beschikt Nice over de charme van de zuidelijke steden. Het is een gezegende streek waar de zon meer dan 300 dagen per jaar schijnt. Je kan er genieten van een sublieme baai, de bergen en een azuurblauwe Middellandse Zee als horizonlijn… De stad Nice Côte d’Azur is een unieke en diverse bestemming!

 

Met een internationale luchthaven op 15 minuten van het stadscentrum, nodigt Nice u uit om alle ervaringen van de Côte d’Azur te beleven:

 

De azuurblauwe Middellandse Zee, ontbijt op een zonnig terras, rustige wandeling door de steegjes van de oude stad, lunch op het terras van een hotel, shoppen in prestigieuze winkels, duiken in de zee, aperitief op de Cours Saleya, concert in de Opera, avond in het Casino, diner in een sterrenrestaurant… Nice biedt een verscheidenheid aan activiteiten die maar weinig steden in de wereld kunnen combineren.

l’OTM Nice

 

Met haar rijk verleden is Nice vandaag een kosmopolitische, dynamische, gedurfde en ambitieuze stad.

 

Om elke hoek valt er iets te ontdekken, denk maar aan De Baie des Anges, het levendige stadscentrum, de voetgangers- en winkelgebieden, de oude stad met typische steegjes, de musea, de kleurrijke markten, de tuinen, de kleine ambachtswinkels en de gastronomie… Nice is een authentiek openluchtmuseum dat onlangs werd opgenomen op de Unesco-lijst dankzij haar uniek erfgoed uit de belle époque, art deco, barok en modernisme. Je hoeft alleen maar omhoog te kijken en je te laten verrassen door de diversiteit en verfijning.

Nice is bovendien het ideale startpunt voor een bezoek aan het mythische gebied van de Côte d’Azur, van de kust tot de hoge toppen van het Parc National du Mercantour en langs de hooggelegen dorpen.

 

Nice Côte d’Azur, de belofte van een geslaagd verblijf…

 

Contact :


Office de Tourisme Métropolitain Nice Côte d’Azur

Rizlane NOUASSI
Chargée de Développement Loisirs Junior,
Office de Tourisme Métropolitain Nice Côte d’Azur
rizlane.nouassi@nicecotedazurtourisme.com
Tel: +33 (0)6 72 91 97 75
www.explorenicecotedazur.com

Twitter
Linkedin
Youtube