Le Havre, een stad met duizend facetten

Written by Kris maart 30, 2022 0 comment

Catène de Containers-Vincent Ganivet
Kitesurf

Kitesurf / ©Alexandre Rety

Architectuurstad Le Havre ligt in het hart van Normandië. Haar stadscentrum is heropgebouwd door Auguste Perret en sinds 2005 geklasseerd als werelderfgoed.
 

Le Havre is de wieg van het impressionisme

 
en toont in het Musée Malraux de op een na grootste impressionistische collectie van Frankrijk, na Orsay. Van 25 juni tot 2 oktober 2022 verwelkomt het MuMa de multidisciplinaire tentoonstelling Le Vent « Cela qui ne peut être peint », die de periode van de oudheid tot vandaag bestrijkt.
 

Het moderne Le Havre,

 

Catène de Containers-Vincent Ganivet

Catène de Containers-Vincent Ganivet / © Hilke Maunder

verwelkomt elk jaar nieuwe hedendaagse kunstwerken in de publieke ruimte, in het kader van Un été au Havre, een kunstevenement van formaat. Naarmate de edities elkaar opvolgen, vormt er zich een permanente collectie die elke zomer aangevuld wordt met nieuwe werken en tijdelijke monumentale installaties waardoor de stad stilaan verandert in een openluchttentoonstelling van hedendaagse kunst, die voor iedereen toegankelijk is.

TukTuk Le Havre ©Jean Paul Calvet

TukTuk Le Havre © Jean Paul Calvet

 

Door zijn prima hotelaanbod is Le Havre een ideale uitvalsbasis

 

© Ludovic Maisant

om Normandië te verkennen en zijn pont de Normandie (15min), Honfleur (20min), Deauville (40min), Fécamp (40min), de windingen van de Seine tot Rouen (1.15u), de landingsstranden (1.30u) en de Mont Saint-Michel (2u).

De toeristische dienst Le Havre Etretat Normandie Tourisme staat voor je klaar om advies te verstrekken en sleutelklare/maatverblijven in Normandië voor te stellen.
 

Contact


Le Havre Etretat Normandie Tourisme
Pauline AUGUSTIN
Tel: +33 (0)2 32 74 04 03
pauline.augustin@lehavre-etretat-tourisme.com
www.lehavre-etretat-tourisme.com

Twitter
LinkedIn
YouTube