Lyon, op z’n Frans genieten

Written by Kris maart 30, 2022 0 comment

Vieux Lyon By night
Quais de Saone

Quais de Saone © Martin-M303/Shutterstock

 

Cultuur en savoir-faire

 
In Lyon maak je een reis door 2000 jaar geschiedenis. Als je door de stadswijken loopt die door Unesco geklasseerd zijn, ontdek je de antieke Fourvièreheuvel, de renaissancewijk Vieux-Lyon, het elegante schiereiland tussen de Rhône en de Saône en originele, hedendaagse architectuur in de Confluencewijk.

Met de elektrische fiets, per Segway of op de Rhône en Saône zie je de stad vanuit een andere hoek en beleef je Lyon door de ogen van echte fans.

Musee des Confluences © Quentin Lafont

Musee des Confluences © Quentin Lafont

Zin in een brokje cultuur? Duik in het dagelijkse leven van de zijdebewerkers in de 19e eeuw tijdens een weefdemonstratie, bewonder de beschilderde muren en gloednieuwe streetart en maak kennis met ambachtelijke knowhow tijdens een workshop in Lyon.
 

Lyon, gastronomische hoofdstad

 

Quenelle de Brochet sauce Nantua

Quenelle de Brochet sauce Nantua © Julien Bouvier

Lyon is dé stad bij uitstek voor fijnproevers die er genieten van ontelbare aroma’s in de bekende bouchons (typische bistro’s), sterrenrestaurants en bij jonge, geïnspireerde chefs die vernieuwend koken. Tijdens degustaties en kooklessen ontdek je allerlei culinaire belevenissen.
 

Verantwoord toerisme

 

Vieux Lyon By night

Vieux Lyon By night © KromGalerie

Als eerste Europese Smart Tourism-hoofdstad in 2019 zet Lyon zich in voor verantwoord toerisme. Lyon komt op voor het leefmilieu, het welzijn van zijn inwoners en bezoekers, een toegankelijk aanbod en een authentieke beleving van de stad. Wij helpen professionals uit de toerismesector ook om ecovakanties samen te stellen.
 

Contact

Logo Only Lyon

ONLYLYON Tourisme et Congrès
Eléonore DELENNE
Chargée de Promotion
Tel: +33 (0)6 30 29 57 54
tourandtravel@lyon-france.com
traveltrade.lyon-france.com

Facebook
Twitter
Instagram