Toulouse, stijlvolle hotspot

Written by Kris maart 30, 2022 0 comment

Port Viguerie
Port Viguerie

Port Viguerie ©-Remi Deligeon /Agence d’Attractivité Toulouse

 

Wat heeft Toulouse voor jou in petto? Avontuur!

 

Duik avontuurlijk in de lucht- en ruimtevaart, de wetenschap, maar beleef ook jouw eigen avontuur met moois dat je doet smelten.

 

Modern en kosmopolitisch,

 

Canal du Midi © Remi Deligeon Agence d'Attractivite Toulouse

Canal-du-Midi-©-Remi Deligeon Agence d’Attractivite Toulouse


 

Toch heeft de stad toch een menselijke dimensie. Je kunt ze makkelijk te voet, met de fiets of per boot over het water bezoeken. De Garonne is geliefd om haar prachtige rivierlandschap. Toulouse is ook een groene stad waar parken ruimte bieden aan natuur en ontspanning, net zoals het Canal du Midi dat deel uitmaakt van het werelderfgoed van Unesco. Ook de typische viooltjes van Toulouse mogen we niet vergeten. Ze worden verbouwd om hun kleur en verfijnde geur en dienen om snoepgoed en schoonheidsproducten te maken.

 

In de roze stad heerst een gezellige sfeer:

 

Canaille Club CAR

© Arnaud-Spani


 

Het is leuk om naar de markt of langs de winkels te kuieren, op een terrasje neer te strijken, aan tafel te schuiven. Of je nu in een kelder, een eethuisje, een van de tien restaurants met Michelinsterren of bij inwoners zelf eet, je ontdekt de stad ook in je bord. Toulouse winkelt in eigen regio en zet zijn vele kwaliteitsproducten in de kijker. Enkele specialiteiten: foie gras, cassoulet, varkensworst van Toulouse, kazen uit de Pyreneeën en wijnen uit het zuidwesten … Je vindt ze bij marktkraampjes of verfijnd klaargemaakt bij chefs.

 

De jonge, bruisende stad ligt dichtbij Spanje en er gaat geen dag voorbij zonder evenement dat je niet mag missen!

 

Snuif er de feestelijke sfeer op tijdens een straatconcert of op een terrasje aan de oevers van de Garonne, beleef een rugbymatch in het stadion van Toulouse, bewonder de graffiti van Rose Béton en Latino Graff, ga uit de bol tijdens het Rio Loco- of Bikinifestival en neem deel aan de vrolijke carnavalstoet.

 

Contact

Logo Toulouse

Office du tourisme de Toulouse
Julie SOUPENE – Chargée Promotion
Tel : +33 (0) 5 81 31 30 26
j.soupene@toulouseatout.com
www.toulouse-tourisme.com/groupes

Twitter