La Rochelle : Een stad met een heel eigen karakter, tussen de oceaan en de moerassen

Written by Kris maart 28, 2022 0 comment

La Rochelle

Francis GIRAUDON /OT La Rochelle

La Rochelle ligt aan de Atlantische Oceaan en biedt bijzonder veel mogelijkheden voor wie houdt van ademruimte, kunst, cultuur, natuur en het goede leven.

Kuier door Le Vieux Port met zijn beroemde torens, langs de kasseistraatjes en de oude versterkingen van Vauban, of breng een bezoek aan het Aquarium van La Rochelle, een van de grootste privé-aquariums van Europa. Met 3 verschillende havens en 3 stranden zijn de watersportmogelijkheden in La Rochelle eindeloos. Of zet koers richting Fort Boyard en de eilanden voor de kust (Ré, Aix & Oléron), waar heel wat te ontdekken en beleven valt.

© Francis GIRAUDON /OT La Rochelle

Deze bruisende stad aan zee is ook op cultureel vlak een topper, met tal van musea en allerlei grote evenementen.

Voor 2022 staan er meer dan 15 evenementen op het programma, zoals Les Francofolies, het Festival International du Film et du Livre d’Aventure, Le Grand Pavois, Marathon enz.

La Rochelle is ook een stad op mensenmaat en werd verkozen tot op 3 na beste stad in Frankrijk waar het goed leven is. Laat je dus meevoeren door de levendige sfeer en ontdek de beste lokale specialiteiten en adresjes (waaronder 2 sterrenrestaurants).

Dankzij meer dan 230 kilometer aan (fiets)paden kun je de stad en de omgeving perfect te voet of met de fiets verkennen.

 

Parc des Minimes, La Rochelle

Parc des Minimes © Francis Giraudon

Op die manier maak je niet alleen kennis met de kust en de moerassen, maar ontdek je ook 4 natuurgebieden met honderden verschillende dieren- en plantensoorten.

La Rochelle is zich maar al te bewust van die natuurlijke rijkdom en zet zich dan ook ten volle in op het vlak van duurzaamheid, om uit te groeien tot een pionier op het vlak van stadsecologie en milieuvriendelijke mobiliteit. De stad is bijzonder ambitieus en wil tegen 2040 zelfs de eerste koolstofneutrale agglomeratie worden.

 

Contact

La Rochelle Tourisme et événements
Solenne BAUD
Responsable Service Partenariat & Commercialisation
Tel: + 33 (0) 5 46 45 91 42 – Portable : +33 (0) 7 61 16 97 32
s.baud@larochelle-tourisme-evenements.com
www.larochelle-tourisme.com

Instagram
Facebook
Twitter
LinkedIn