Terres de Chartres: een bestemming met een subliem patrimonium en tal van natuuractiviteiten.

Written by Kris maart 28, 2022 0 comment

© Groupement-Martino

De agglomeratie Chartres Métropole beschikt over een rijk en divers toeristisch aanbod. De stad heeft een rijk architecturaal en cultureel patrimonium, met onder meer de kathedraal, het Château de Maintenon en het Maison Picassiette. Ook de benedenstad met zijn bruggen en wasplaatsen langs de Eure is een echte must. Bezoekers worden hier echter ook getrakteerd op de typische Franse ‘art de vivre’ en een heerlijke lokale gastronomie.

Chartres, ville à la campagne par excellence, dispose de nombreux autres atouts pour séduire les amateurs d’activité nature. Son plan vert offre des cheminements piétons et cyclables en site protégé le long de l’Eure.

 

Chartres is bijzonder gunstig gelegen, op ongeveer een uur van Parijs.

 

Het is de toegangspoort tot de regio’s Perche en Val de Loire en de plaats bij uitstek om tot rust te komen en in de buurt onvergetelijke uitstappen te maken.

Velo, Chartres Tourisme

© C’Chartres Tourisme Studio Martino

 

Wie naar het Parc Naturel Régional du Perche trekt, maakt kennis met de groene vallei van de Perche, schilderachtige baantjes waar het heerlijk fietsen is en toppers als Thiron Gardais (met zijn abdij en het Collège Royal et Militaire), Nogent le Rotrou waar zich de Donjon des Contes du Perche bevindt en Illiers-Combray, een bekende naam voor wie houdt van Proust.

Vanuit Chartres kun je ook de Vallée Royale de l’Eure volgen, een fietsroute in het voetspoor van de Franse koningen, richting Châteaudun, het eerste kasteel aan de Loire.

 

Zin in een onvergetelijke ervaring? Kies dan zeker voor een bezoek aan de crypte van de kathedraal bij kaarslicht.

 

Cathédrale - crypte

Cathédrale – crypte © Groupement Martino

Tijdens deze immersieve belevenis word je ondergedompeld in de geschiedenis van de kathedraal. Daarbij betreed je de crypte net zoals pelgrims dat al deden in de 12e eeuw … Een intense ervaring die je meevoert terug in de tijd!

 

Contact :

Chartres Tourisme
Annie JOURDREN
Service Groupes
groupes@chartres-tourisme.com
Tel: +33 (0) 2 37 18 26 23
www.chartres-groupes.com